Amintiri din anii de școală la o nouă șezătoare pentru mămici!

Amintiri din anii de școală la o nouă șezătoare pentru mămici!

 

Odoraș a început din nou școala... părinților. „Șezătoarea mamelor” a adunat zeci de mămici și câțiva tătici la o lecție deschisă despre educație și sănătate, presurată cu multe surprize.

Fiind o ediție mai specială, șezătoarea din 8 septembrie a purtat amprenta începutului de an școlar. Mamele au fost rugate să respecte un dress code, decorul pentru fotografii a fost amenajat tot tematic, iar un grup de copii au defilat în ținute de școală marca Creme Brulee.

 

La eveniment s-a discutat despre sistemul educaţional din Moldova și cum ar trebui să arate o școală a viitorului, iar echipa de la Heritage International School a prezentat metodele inovative pe care le aplică în această nouă școală din Chișinău.

Despre trusa medicală care nu trebuie să lipsească din fiecare familie, în special acum, când începe sezonul rece, a vorbit Corneliu Bîlici, director Heel Moldova. El a prezentat soluții naturale, homeopatice, potrivite atât pentru copii, cât și pentru maturi, dar și gravide -  printre care Vibrucol, Traumel, Engystol, Nervoheel ș.a. cunoscute în rândurile părinților.

Odată cu revenirea din vacanță a copiilor și integrarea în colective mai mari, a reapărut o problemă – pe cât de rușinoasă uneori, pe atât de obișnuită – păduchii. Dacă acum câțiva ani, metodele de a scăpa de acești paraziți erau destul de nocive, acum există soluții eficiente și nedăunătoare celor mici. Spre exemplu în gama Omega Pharma există câteva forme ale preparatului Paranix, potrivite pentru protecție (în cazul unuei „epidemii” sau situații de risc), sau pentru eliminarea păduchilor și a ouălor acestora rapid și ușor.

 

O altă temă actuală și importantă discutată în cadrul evenimentului a fost durerile și bolile de inimă la copii și maturi. Medicul cardiolog Daniela Ivanov de la Medpark a abordat complex acest subiect, menționând că bolile de inimă „întineresc”, întâlnindu-se tot mai des la vârste fragede. „Nu toată durerea din piept vine de la inimă. Durerea clasică, caracteristică bolilor cardiace, care trebuie să ne pună în gardă, este din mijlocul pieptului, care apasă, strânge, frige, apare în special la efort fizic și crește în timpul sforțării (chiar și făcând câțiva pași, urcând câteva scări). De cele mai dese ori durerea iradiază în mâna stângă, alteori în dinți, maxilar, în spate, în umăr sau chiar în stomac. Însă dacă durerea apare atunci când tragem mai adânc aer în piept sau când palpăm zona pieptului, în 90 la sută din cazuri nu este vorba de o problemă cardiacă”, a spus Daniela Ivanov. Medicul cardiolog a recomandat efectuarea mai multor tipuri de analize, ecografii ale inimii, inclusiv care pot fi realizate la Medpark cu tehnologiilor performante, pentru a monitoriza sănătatea inimii în cazul unor riscuri.

 

Pentru că la eveniment au fost prezente în mare parte femei, printre care și gravide, s-a discutat și despre o altă problemă des întâlnită - disconfortul vaginal și cum putem interveni. Un pas important în acest caz este asigurarea unei igiene intime corecte, utilizând produse sănătoase. Săpunul intim Saforelle este potrivit pentru igienă, inclusiv în sarcină, pentru că are un Ph optim, miros neutru, nu conține parabeni și alți compuși chimici dăunători și ajută la menținerea sănătății zonei intime.

Ca de obicei, toți participanții la eveniment au primit daruri de la partenerii evenimentului: produse de la Milde, Sanosan, Equilibra, Ivatherm ș.a. Iar cele mai norocoase mămici au câștigat daruri utile la tombolă. Graviduța cu cel mai mare termen, de peste 41 de săptămâni, a primit o cutie plină cu daruri de la Fundația Edelweiss și de la partenerii evenimentului. 

 

S-a organizat și un târg cu produse hand made, produse de îngrijire, cerceluși din aliaj medicinal, produse de sănătate ș.a. La pauză, mamele au savurat biscuiți AriDami, cafea Moka și apa OM.

Fotograful care a surprins cele mai frumoase momente este Irina Spinei, iar decorul pentru fotografii a fost realizat de Elena Sclifos – Flower Decor.

Următorul eveniment va avea loc pe data de 20 septembrie. Amintim că participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile și doar în bază de înregistrare. Urmăriți rubrica Evenimente pe pagina Odoraș pentru detalii.

 

Parteneri: Medpark International Hospital, Heel, Saforelle, Paranix (Omega Pharma), Heritage International School, Busuioc TV, Fundaţia Edelweiss.

Sponsori: Eubiotic (Labormed), Viorica-Cosmetic, Hăinuţele PrimulSens, Klorane bebe, Ivatherm, Chicco, Equilibra Moldova, Pollpharma, Ushastii Neani, ThaiPower.md, Perne Eco, Passion Dance - Școală de dansuri, Bijuterie Aliaj Medicinal, Colors Boutique MD, Sanosan, Лесной Бальзам, Дракоша, Bingo, Pufies, Isis Pharma, Ecomer, ACM Laboratoire ş.a.

Prezentare de hăinuţe de şcoală marca Creme Brulee by Velitextil-Plus

Fourshette: AriDami, Apa OM, MOKA CAFFE.

Fotograf: Irina Spinei Photography

Decor: Elena Sclifos - Flowers Decor

Adaugă comentariu