Cât de periculoase sunt metalele grele din jucării

Cât de periculoase sunt metalele grele din jucării

Te-ai întrebat vreodată cât de inofensive sunt jucăriile copilului? Dacă da, atunci cel mai probabil te-ai gândit doar la plastic, nu și la metalele grele ce le pot conține. Ei bine, vă informăm că la Festivalul Gravidelor din 26 octombrie, Asociația Obștească EcoContact va informa despre: „Pericolul metalelor grele din jucării”, lucruri pe care trebuie să le cunoască orice părinte sau viitor părinte.

Asociația Obștească EcoContact, în parteneriat cu Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) și cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, lansează o Campanie de informare și responsabilizare a populației, cu scopul de a aduce în atenția publicului consumator de produse alimentare, cosmetice, decorative și recreative, informații privind riscurile de intoxicare cu plumb și modalitățile de prevenire a acestora.

Mai mult, Asociația EcoContact a făcut și o analiză a compoziției jucăriilor de pe piața locală. Testarea a 50 de jucării achiziționate în centre, piețe comerciale și en-gros din Chișinău a confirmat datele obținute la nivel regional și internațional, potrivit cărora până la 30% din jucăriile testate depășesc de zeci de ori și, uneori, de sute de ori concentrația admisă de metale grele, inclusiv plumbul.

Despre căile de prevenire a intoxicării cu plumb, măsurile de securitate pe care trebuie să le întreprindă fiecare mămică, dar și despre modalitatea de a alege corect o jucărie, ne va vorbi, Elena Jardan, Consultant Principal, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale și Natalia Guranda, reprezentantă a Asociației Obștești EcoContact, care a fost invitată la Festivalul Gravidelor – un eveniment marca Odoraș, dedicat mămicilor cu pici și cu burtici.  

Amintim că în perioada 22-27 octombrie este marcată Săptămâna Internațională de Prevenire a Intoxicațiilor cu Plumb. Cu această ocazie, la Chișinău vor fi organizate o serie de activități tematice.

 

Vă așteptăm cu mare drag la eveniment! Participarea este gratuită, doar trebuie să completați acest formalar online. 

FĂRĂ COPII: La eveniment vă așteptăm fără copilaşi (în afară de cei din burtici).

UNDE? Evenimentul va avea loc la V-Continental Business Center, bd. Cantemir 5/4, etajul 2

Vezi AICI mai multe detalii despre evenimentul din 26 octombrie!

Foto simbol de copertă: avantaje.ro

Adaugă comentariu