Despre cele mai frecvente patologii oculare la copii s-a discutat la Festivalul Mamelor
- 2019-12-19
- 3232
Pe 19 noiembrie a avut loc o nouă ediție a Festivalului Mamelor. În cadrul evenimentului, participanții au aflat informații utile despre beneficiile nebulizatorului, care sunt cele mai frecvent întâlnite patologii oculare la copii și cum pot fi tratate colicile la nou-născuți.
Brand managerul Veronica Mazur a prezentat tema „Beneficiile nebulizatorului marca Rossmax în perioada rece a anului”. Rossmax este lider pe piața de asistență medicală la nivel mondial, aceasta dezvoltă și furnizează produse de clasa premium și soluții cu tehnologii supreme la un nivel de calitate superioară. În cadrul evenimentului, au fost prezentate câteva modele de nebulizatoare marca Rossmax, printre care: nebulizator NB500 (dimensiune consistentă a particulelor fine pentru un tratament respirator eficient, zgomot redus, tehnologie cu supapă reglabilă a inhalatorului și este inclusă piesa pentru gură și măști pentru copii și adulți); nebulizator NH60 portativ (design de ventilație fină pentru a asigura o utilizare în condiții grele, compresor cu piston puternic, suport incorporat pentru inhalator).
Medicul obstetrician-ginecolog, sexopatolog, Elena Parpauț a informat participanții despre dezvoltarea musculaturii bazinului mic cu ajutorul exercițiilor Kegel. Exercițiile Kegel - este cea mai răspândită metodă de dezvoltare a musculaturii bazinului mic, care susține uterul, vezica urinară, intestinul gros și intestinul subțire. Exercițiile Kegel sunt bune pentru: gravide (pentru facilitarea unei nașteri mai ușoare și mai puțin traumatice), după naștere (pentru a restabili țesuturile care au fost supraextinse), pentru profilaxia și tratamentul incontinenței urinare și a maselor fecale; profilaxia și tratamentul prolapsului organelor bazinului mic; profilaxia sănătății sexuale, îmbunătățirea ei și profilaxia proceselor inflamatorii a organelor sexuale.
Medicul oftalmolog Olga Tănase de la Optiplaza a vorbit despre patologiile oculare la nou-născuți care sunt: ocluzia canalului lacrimo-nazal, strabismul, cataracta, anomalii de dezvoltare, retinopatia prematurului. Cele mai des întâlnite patologii la copii sunt: miopia, hipermetropia, astigmatismul, strabismul și ambliopia. Pentru o vedere mai bună la copii, medicul le-a oferit câteva recomandări părinților: poziție corectă la masă, respectarea distanței recomandată dintre monitor și ochi (45-70 cm), iluminarea locului de muncă, limitarea timpului aflării la calculator, alternarea activităților și verificarea în mod regulat la oftalmolog.
Cofondatoarea Academiei Oratorilor Juniori, Lia Stavila a vorbit despre câteva din povețele greșite pe care le transmit părinții celor mici și anume: „Când cei mari vorbesc - tu să taci!” , „Închide gura, eu vorbesc” , „Nu interveni în vorba celor mari”. Conform specialistei în domeniul oratoriei, copilul are nevoie să vorbească, el trebuie să vorbească, el trebuie să simtă și să înțeleagă că este o personalitate, că are valoare și poziție. Orele de oratorie din cadrul Academiei Oratorilor Juniori vor îmbunătăți semnificativ calitățile de dicție și prezentare în public a copilului. Oferiți-le șansă copiilor să conștientizeze că sunt valoroși, să crească înțelegând că au și ei un rol, să trăiască viu și dinamic fiecare zi din viața lor, pentru că ei vor ști ce vor, și mai cu seamă - vor ști cum să spună despre asta.
Despre importanța microflorei la nou-născut a vorbit brand managerul, Oxana Cauia. În cadrul discursului, a fost prezentat produsul ProTectis - un supliment alimentar care conține tulpina brevetată de acid lactic Lactobacillus reuteri Protectis care ajută la restabilirea echilibrului benefic și natural al florei intestinale. Deoarece Lactobacillus reuteri Protectis colonizează în mod natural tractul digestiv uman, are o capacitate optimă de adaptare pentru a persista și interacționa cu aparatul digestiv uman. Lactobacillus reuteri Protectis a fost testat în cadrul a peste 130 de studii clinice și și-a dovedit eficiența și siguranța pentru copii în caz de: colici intestinale, regurgitație, constipație, diaree, administrarea de antibiotic, durere abdominală funcțională. Caracteristicile produsului Protectis sunt: ușor de administrat (5 picături o dată pe zi), origine naturală, derivă din laptele matern (lipsit de toxine), sigur pentru copii (se poate administra din prima zi de viață), se poate administra pe termen lung, nu conține conservanți, zahăr, gluten sau lactoză.
În cadrul fiecărui eveniment marca Odoraș se alege „Regina serii” – graviduța cu cel mai mare termen de sarcină. Norocoasa mămica desemnată Regina serii în cadrul acestui eveniment a avut un termen de 42 de săptămâni de sarcină și a primit o cutie plină cu daruri pentru bebeluș.
Medicul obstetrician-ginecolog Cătălin Cauș a informat participanții despre nașterea naturală și imediata perioadă după naștere. Echipa care asistă nașterea este formată din: moașa, medic obstetrician-ginecolog, sora de operație, medicul anesteziolog, sora de anestezie, infirmiera și medicul neonatolog. În discursul despre cum ne pregătim pentru alăptarea naturală, medicul a menționat că pentru a spori lactația pot fi consumate suplimente naturale, cum ar fi Galactogil, care are menirea să declanșeze şi să reinstaleze lactația, să o susțină și să o prelungească. Este un preparat care conține extracte purificate din plante: malț din Orz, extract de Fenicul, extract de Anason și desigur Calciu. De altfel, Galactogil nu doar crește și menține cantitatea și calitatea laptelui matern, ci și compensează pierderile fosfocalcice datorate alăptatului prelungit. Nu modifică gustul laptelui și are o acțiune antiinflamatorie la nivelul aparatului digestiv și urinar.
Medicul obstetrician-ginecolog Tatiana Cebotari a vorbit despre nașterea prematură. Cauzele fetale care cresc șansa de a naște prematur sunt: sarcina multiplă, polihidramnios, prezentație podalică, pelvină sau transversă a fătului, anomalii ale placentei. Cauze materne sunt: nașteri premature anterioare, avorturi, infertilitate, infecția căilor urinare, diabet, afecțiuni cardiace, anomalii uterine și incompetența colului uterin. De asemenea, pentru igiena intimă medicul a recomandat produsul Epigen Gel. Acesta conţine doar componente naturale: fără săpun, coloranţi şi conservanţi; menţine pH natural al zonelor intime; micşorează riscul candidozelor repetate; protejează şi înlătură iritaţiile locale; este ideal în zilele critice, perioada sarcinii și alăptării, nu are limită de vârstă.
Reprezentantul medical Olga Gritic a prezentat produsul Alpicol – o combinație inteligentă în lupta cu gripa și infecțiile respiratorii virale acute. Efectele terapeutice ale produsului Alpicol sunt: acțiune etiotropă (îndreptată asupra agentului patogen), tratament patogenetic (datorită efectului antiinflamator duce la ușurarea semnificativă a simptomelor, scade febra și durerea), tratamentul de restabilire (posedă proprietăți antioxidante, neutralizează acțiunea negativă a radicalilor liberi ce protejează celulele de stresul oxidativ), crește reactivitatea organismului (datorită îmbunătățirii capacității funcționale a sistemului imun).
Reprezentantul medical, Cristina Cernei a prezentat produsul Acidolac, care este recomandat: copiilor în primul an de viață, care sunt alimentați cu hrană artificială și mixtă; copiilor care suferă de infecții respiratorii virale și bacteriene frecvente; în tratamentul complex al copiilor cu alergii alimentare și diateze; la toți ce administrează antibiotice; în infecții intestinale acute (salmoneloză, diaree virală); în bolile inflamatorii cronice ale intestinului subțire și gros. Acidolac este un sinbiotic modern, ce combină armonios bifidobacteriile, precum și prebioticele - fibre, care sunt necesare pentru creșterea și dezvoltarea microflorei utile în intestin.
Fotograful evenimentului a fost Irina Spinei, iar minunatul decor a fost realizat de Decor Llux. De asemenea, în pauză participanții au avut posibilitatea să se îndulcească cu dulciuri de la Foxy Sweets și să le servească cu o băutură caldă de la Moka Caffe.