Odoraș.

Odoraș.

wormitin

Festivalul Gravidelor 30 iulie 2024: „Sarcina, este o perioadă foarte responsabilă”

Festivalul Gravidelor 30 iulie 2024: „Sarcina, este o perioadă foarte responsabilă”

Pe data de 30 iulie revista pentru părinți „Odoraș” a organizat o nouă ediție a Festivalului Gravidelor. În cadrul seminarului informativ au fost invitați mai mulți medici care au abordat o serie de subiecte, de mare interes atât pentru mămicile în devenire cât și pentru cele care deja au bebeluși.

Reprezentanta Spitalului Internațional Medpark, Ala Babinciuc, medic neonatolog, a vorbit despre îngrijirea nou-născutului în primele zile de viață. În cadrul discursului, aceasta a explicat foarte detaliat și a oferit foarte multe sfaturi graviduțelor și mămicilor în cazul în care bebelușul are anumite afecțiuni ale pielii, spre exemplu: Milia, Eritremul, Icterul, Sudamina, Acneea și Eritremul fesier. Nou-născuții nu au nevoie de băiță în fiecare zi, însă în fiecare zi trebuie să li se face igiena ochilor, a urechilor și a nasului. Pentru efectuarea unei igiene intime corecte trebuie să se țină cont de următoarele recomandări: Spălarea se face în direcția dinainte-înapoi. Toaleta zonei genitale se face obligatoriu în fiecare dimineață și seară. Se spă zona genitală, apoi anală. Zonele intime ale bebelușei se vor spăla după fiecare scaun. După spălare, lăsați-o cîteva minute fără scutec, ca să respire pielea. Zona intimă se spală doar cu săpun pentru copii, care se va folosi doar pentru părțile murdare.  Bebelușul trebuie să aibă propriul săpun și prosop. Nu folosiți buretele pentru zona intimă, pentru a nu provoca leziuni. După spălare trebuie să ștegeți atent zona intimă. Nu apăsați puternic, mai bine uscați prin tamponare cu un șervețel. Aplicați o cremă pentru copii sau ungeți cu ulei fiert. Puteți aplica crema sau uleiul peste pliurile inghinale.

Reprezentanta companiei Centro Impex, Elena Parpauț, medic ginecolog-obstetrician, a vorbit despre importanța calciului pentru o femeie însărcinată, dar și pentru dezvoltarea intrauterină a fătului. În această perioadă este firesc ca necesarul de calciu să crească, întrucât trebuie să satisfacă atât nevoile femeii însărcinate, cât și pe cele ale copilului. Dacă, în mod normal, necesarul de calciu pentru o persoana adultă se situează între 800 și 1.000 de mg/zi, în cazul femeilor însărcinate, cât și în alaptare, este nevoie de un aport de 1.300 mg/zi. Calciul contribuie la: dezvoltarea oaselor, dezvoltarea danturii, dezvoltarea musculaturii, dezvoltarea nervilor, îmbunătățirea funcțiilor inimii fătului, coagularea normală a sângelui. Necesarul de calciu se stabilește - la debutul sarcinii, prin nivelul acestui nutrient în sânge, pe baza caruia se poate stabili deficitul de Ca sau excesul. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, un alt beneficiu al calciului este că poate preveni hipertensiunea arterială în sarcină și complicațiile acesteia. Surse alimentare de calciu: lactate, brânzeturi; vegetale verzi (varză, broccoli, salata verde, kale, ceapă verde, usturoi, patrunjel, pastarnac); vegetale verzi uscate (cimbru, busuioc, maghiran, mărar); stridii, somon, conserve de pește (hering în mod special); gălbenuș de ou; soia, fasole boabe, mazăre germinată; migdale, alune, nuci braziliene; semințe de mac, susan, coriandru și in. Totuși, uneori alimentele nu sunt de ajuns și este nevoie să suplinim aportul de calciu din organism. Astfel, reprezentanta recomandă produsul DAVITA Bone, care este o combinație perfecta pentru o asimilare mai bună, carbonat de calciu cu cea mai mare concentrație de calciu alimentar (40%), are risc scăzut de litiază renala sau biliară, este bine tolerat și elimină crampele musculare.

Reprezentanta companiei Bayer, Adriana Palii, a vorbit despre Bepanthen și rolul acestuia în îngrijirea pielii maturilor și a bebelușilor. Pielea bebelușilor este mult mai sensibilă decât cea a unui adult, iar funcțiile de protecție nu sunt în totalitate active, este ușor penetrabilă: pentru substanțele chimice (din exterior în interior), pentru apă și grăsimi (din interior în exterior, fiind predispusă deshidratării). Produsele pentru îngrijirea pielii nou-născuților ar trebui: să susțină producția de lipide proprii pielii pentru a ajuta la refacerea acesteia, să nu traumatizeze pielea atunci când sunt applicate sau îndepărtate de pe piele și să nu fie abrasive. Eritemul fesier este una dintre afecțiunile care pot afecta pielea nou-născuților, iar selecția produselor pentru prevenția sau tratamentul acesteia este importantă pentru sănătatea pielii. Bepanthen® Unguent este dovedit clinic a fi potrivit în îngrijirea pielii sugarului împotriva cauzelor apariției eritemului fesier. Acesta conține panthenol (provitamina B5) cu rol în repararea pielii deteriorate. De asemenea, formează un strat transparent care permite pielii “să respire”, formează o barieră protectoare, elastică, care se mișcă odată cu mișcările pielii, este ușor de aplicat, fără să irite pielea suplimentar. Totodată, Bephanten este recoamndat și mămicilor care alăptează, întrucât protejează pielea împotriva ragadelor mamare datorită conținutullui ridicat de lanolină. Nu conține parfum, coloranți, conservanți sau substanțe antiseptice; înaintea alăptării urmele de unguent trebuie îndepărtat.

Fondatoarea brand-ului Oana Bebe, Angela Popescu, le-a recomandat viitoarelor mămici, cum să aleagă corect căruciorul pentru copil. Aceasta a prezentat câteva modele de cărucioare pentru diferite vârste, într-um mod detaliat, specificând avantajele pe care le posedă fiecare dintre acestea și numerotând toate piese pe care le deține un cărucior. Brand-ul Oana Bebe, deține o gamă largă de produse de calitate înaltă cum ar fi: cărucioare, mobilă pentru copii, scaune auto, așternuturi pentru pătuc și multe alte accesorii destinate copiilor.

Fondatoarea brand-ului Beauty Mama, Parascovia Morari, a vorbit despre geanta de maternitate și absolut toate detaliile pe care aceasta trebuie să le conțină în dependență că este naștere naturală sau cezariană și în dependență de maternitate pe care o vor alege graviduțele pentru naștere. De asemena aceasta a punctat și utilitatea tuturor produselor care ar trebui să se conțină în momentul când pleci la spital.  Absolut toate produsele necesare pentru genata de maternitate le găsiți în magazinele Beauty Mama. 

La final, în mod tradițional am avut o tombolă frumoasă cu premii generoase de la sponsorii și partenerii revistei Odoraș. 

Foto: Sanda Armash
Decor: DecoreTa

Share:

Articole recomandate