Odoraș.

Odoraș.

wormitin

Festivalul Mamelor desfășurat în premieră la Orhei

Festivalul Mamelor desfășurat în premieră la Orhei

Pe data de 18 iulie, Revista pentru părinți Odoraș, a organizat pentru prima dată Festivalul Mamelor în orașul Orhei. La eveniment au participat peste 50 de mămici și viitoare mămici, care au avut ocazia să asculte sfaturile medicilor și reprezentanților companiilor farmaceutice și cosmetice din țară.

Cea care a deschis acest eveniment a fost reprezentanta companiei Biessen Pharma, Cristina Grib, medic ginecolog-obstetrician, care a vorbit despre infecțiile vaginale și metodele de diagnostic și tratament. Infecțiile vaginale reprezintă o problemă comună de sănătate pentru multe femei, afectând milioane de femei anual. Aceste infecții pot avea un impact semnificativ asupra calității vieții și pot duce la complicații grave dacă nu sunt tratate corespunzător. Este esențial să se înțeleagă cauzele, simptomele, metodele de diagnostic și opțiunile de tratament pentru a gestiona eficient aceste afecțiuni. Metode de diagnostic: Examen clinic - medicul va examina zona vaginală și va colecta informații despre simptomele și istoricul medical al pacientei. Examenul pelvin - ajută la detectarea infecțiilor și altor anomalii în colul uterin și vagin. Testele de secreții vaginale - medicul va preleva o probă de secreție vaginală pentru a fi analizată la microscop sau pentru a fi cultivată în laborator. Teste specifice pentru identificarea patogenilor. PCR (reacția în lanț a polimerazei) pentru detectarea ADN-ului patogenului. Teste rapide de antigen. Tipuri de infecții vaginale: Candidoza vaginală - cauzată de fungi din genul Candida, cel mai frecvent Candida albicans. Simptome: mâncărimi intense, secreții vaginale dense, albe și aspect de „brânză de vaci”, disconfort la urinare și actul sexual. Vaginoza bacteriană - cauzată de un dezechilibru al bacteriilor vaginale normale. Simptome: secreții vaginale gri sau albe, miros neplăcut, adesea descris ca miros de pește, care se intensifică după actul sexual. Infecții cu virusuri, exemple: Herpes genital cauzat de virusul Herpes simplex. Simptome: vezicule dureroase, ulcerații, durere și disconfort general. Măsuri preventive și recomandări - Igienă personală corespunzătoare, utilizarea prezervativelor, purtarea lenjeriei din bumbac, evitarea antibioticelor nejustificate. Totuși, în cazul în care pacienta are nevoie de antibiotice sau antifungice pentru a trata o anumită infecție, are nevoie și de un preparat pentru care ajută la recuperarea echilibrului intim. Astfel, medicul recomandă Floral’aise care conține lactobacili și vitamina A, o formulă special concepută pentru menținerea confortului intim feminin. Substațele sale bioactive sunt reprezentate de o sușă naturală de lactobacili și vitamina A, care contribuie la menținerea sănătății membranelor mucoase.

Reprezentanta companiei Optiplaza, Natalia Palii, medic oftalmolog, a vorbit despre importanța controlului oftalmologic la copii, înainte de școlarizare. Când un copil merge la școală, părinții mereu se asigură că acesta are rechizitele necesare, ghiozdanul care îi place și haine noi. Totuși, trebuie să se mai asigure și că copii văd bine. De asta, este obligatorie o vizită la medicul oftalmolog, nu doar pentru o bifă, ci pentru un control oftalmologic profund, care poate detecta anumite vicii de refracție. Cum să înțelegi că copilul are un viciu de refracție? Se plânge de dureri de cap sau oboseală oculară, freacă adesea ochii, închide un ochi în timp ce citește sau se uită la tv, înclină capul pentru a privi mai atent un obiect, stă prea aproape de carte sau ecran, își trece degetul de-a lungul liniei care o citește sau pierde locul în care a citit, închide ochii în lumina puternică. Afecțiunile cele mai frecvent întâlnite la controalele oftalmologice de rutină: Viciile de refracție (miopia, hipermetropia, astigmatismul), Strabismul, Ambliopia. Miopia - Un defect al vederii ce se manifestă prin vedere scăzută la depărtare. Imaginea este focalizată înaintea retinei. Poate fi corectată cu ajutorul ochelarilor sau a lentilelor de contact. Hipermetropia - Se caracterizează prin dificultatea de a vedea la aproape (și la departare, în hipermetropiile de grad mare). Astigmatismul - Un viciu de refracție ce apare ca urmare a deformării unuia dintre elementele optice ale ochiului (corneea sau cristalinul). Totuși, ca să se minimizeze șansele de a face un viciu de refracție, părinților le este recomandat:  atenție maximă la timpul petrecut în fața ecranelor, petrecerea timpului în aer liber, alimentație sănătoasă, practicarea diferitor genuri de sport, controale regulate la oftalmolog. Rețeaua de magazine Optiplaza, deține o gamă largă de ochelari și accesorii potrivite pentru orice patologie, dar cel mai important este faptul că au medici specialiști la care puteți merge să faceți consultații și care ulterior vă pot sugera ce fel de ochelari trebuie să purtați, în dependență de patologia pe care o aveți.

Reprezentanta brand-ului Chicco, Adriana Mîrza, a vorbit despre protecția de sezon. Țânțarii sunt una dintre principalele probleme atunci când suntem în plin sezon estival. În procesul de înţepare şi hrănire cu sânge, femela ţânţar lasă în piele o anumită cantitate de saliva, care provoacă reacţia alergică. Mai exact, reacţia alergică este provocată de sistemul imunitar care nu tolerează existenţa salivei ţânţarului în organism. Astfel, apare eritemul (înroşirea pielii), tumefierea şi senzaţia de mâncărime. Linia Chicco NaturalZ oferă o varietate de produse pentru a proteja, reîmprospăta și hidrata pielea bebelușilor, promițând o ședere plăcută la aer curat pentru toată familia. Toate formulele sunt special concepute pentru a satisfice nevoile pielii bebelușilor, care este delicată și sensibilă, aflându-se încă în stadiul de creștere și maturare, iar funcția sa de barieră nu este la fel de eficientă ca la adulți. Pe lângă țânțari, trebuie să mai avem grijă și de expunerea la soare. Expunerea repetată și neprotejată la razele UV, poate provoca leziuni la nivelul pielii, leziuni oculare, poate suprima sistemul imunitar și duce la apariția melanomului – cel mai sever tip de cancer de pieleRiscul de leziuni permanente ale pielii și consecințele grave asupra sănătății pot fi reduse datorită adoptării unor practici zilnice importante: O cremă solară ar trebui să ofere o acțiune echilibrată atât împotriva razelor UVA, cât și a celor UVB și să protejeze împotriva razelor infraroșii (IR), care sunt responsabile de producerea de radicali liberi în celulele dermei. Pentru protecție, specialista recoamandă gama BABY MOMENTS SUN de la Chicco. Formula exclusivă 3 PRO-TECH cu ajutorul filtrelor de ultimă generație, cu acțiuni antioxidante a substanțelor derivate din plante protejează pielea bebelușilor de razele UVA, UVB și IR. Nu conțin alcool sau parfumuri, sunt rezistente la apă, sunt testate sub supraveghere pediatrică, sunt testate dermatologic pe piele sensibilă, oferă protecție solară foarte ridicată (SPF50+), perfectă pentru vârsta 0luni+.

Reprezentanta companiei Heel, Olga Burinschi, a vorbit despre produsele Heel pentru întreaga familie. Pentru menținerea echilibrului imunitar reprezentanta a recomandat Engystol - un imunocorector, un antiviral indirect, un antiinflamator și dezintoxificant. Se folosește pentru tratamentul complex al gripei și răcelii, pentru infecții acute și cronice virale cum ar fi hepatita și herpesul. Are o acțiune și compoziție complexă. Un alt preparat recomandat de reprezentantă este Viburcol. Acesta este un preparat sedativ, antidolor, spasmolitic și cu proprietăți de dezintoxificare. Se administrează în cazul bolilor inflamatorii însoțite de febră, spasme intestinale (crampe), nervozitate și dentiție. În cazul în care stresul se face simțit, reprezentanta companiei recomadă Nervoheel, folosit în caz de anxietate, tulburări de somn și labilitate psihică. Acesta ajustează activitatea Sistemului Nervos Central și reduce excitabilitatea neuro-reflectorie.  O gamă de produse antiinflamatoare, analgezice și cu efect de reînoire recomandată de Olga Burinschi este Traumeel. Acesta se folosește în cazul proceselor inflamatorii cronice și acute a căilor respiratorii și a tractului urinar și în tratamentul complex al traumelor și leziunilor.

Reprezentanta companiei Centro Impex, Veronica Odobescu, brand manager și medic pediatru, a vorbit despre colicile la bebeluși. Colicile sunt un fenomen destul de caracteristic, de regulă, unul din cinci copii are crize de plâns care încep după-amiaza și durează până târziu în noapte. Colicile apar de obicei în a treia sau a patra săptămână de viață (mai târziu la copiii prematuri) și până la șase săptămâni se intensifică, până la douăsprezece săptămâni problema începe de obicei să scadă și până la trei-patru luni colicile încetează. Simptomele colicilor: bebelușul plânge neconsolat, se încuntă și face grimase, strânge genunchii la piept, plânsul e strident și ascuțit, se înroșește la față, burtica e balonată și pumnișorii sunt încleștați. Metodele de prvenire a colicilor: Mișcări ale părinților - legănarea copilului. Exerciții - mișcări ale picioarelor, imitând o bicicletă. Alimentația corectă cu hrană artificială - biberon „anticolici”. Igienizarea ustensilelor copilului - suzetă, biberoane, linguri, (sterilizare timp de cel puțin șase luni, de preferință până la un an, apoi spălare imediată imediat după utilizare). Zgomotul alb, masajul și băile calde pot de asemenea să ajute pentru ameliorarea colicilor. Pentru eliminarea gazelor, medicul recomandă Flatam Plus, care prin intermediul plantelor ce le conține, posedă efect antispasmodic și antiflatulent. Acesta se folosește în cazul dispepsiilor, colicilor și flatulenței. De asemenea nu conține alcool, este pentru toate vârstele, începând cu primele zile de viață, are un gust plăcut, nu necesită dizolvat și este foarte bine tolerat!

Următoarea vorbitoare a fost Rodica Corlat, product managerul companiei VitaPharm, care a abordat tema infecțiilor parazitare la copii și deparazitare. Care sunt simptomele paraziților intestinali? somn neliniștit, dureri de cap, oboseală, dereglări la nivelul tractului gastro-intestinal, lipsa poftei de mâncare, anemie, alergii. Dehelmintizarea (deparazitarea) reprezintă totalitatea acțiunilor de lichidare și eliminare a viermilor, cu restabilirea în același timp a funcțiilor pierdute ale sistemelor și organelor, curățarea țesuturilor și a cavităților, înlăturarea paraziților, indiferent de etapa de viață, și profilaxia ulterioară a infestărilor repetate. Drept soluție, managera a oferit preparatul Wormitin suspensie, care este un complex natural, eficient și inofensiv în profilaxia și tratamentul helmintiazei. Acesta omoară paraziții de orice tip la orice etapă de dezvoltare ou/larvă/matur, Ameliorează simptomele dispepsiei și disfuncției intestinale, cauzate de invazia helmintică, Elimină helminți din intestin datorită efectului laxativ și îmbunătățește funcția digestivă, Detoxifică organismului (neutralizează toxinele) ca urmare a invaziei helmintice.

Fondatoarea Brand-ului Beauty Mama, Parascovia Morari, le-a vorbit mămicilor din Orhei despre importanța purtării lenjeriei potrivite și trucuri de îngrijire a acesteia. Ca să alegem corect mărimea la sutien, este nevoie să fie probat, atunci când banda inferioară se ridică, înseamnă că mărimea pe care o porți este prea mare. Mărimea ideală trebuie să aibă banda inferioară fixă, dar confortabilă. Dacă sutienul lasă urme la subraț sau sânul este bombat peste cupă, mărimea este prea mica. Mărimea ideală este atunci când sânii sunt încadrați perfect pe banda metalică. Un alt sfat ar fi ca atunci când purtăm haine albe, nu trebuie să purtăm lenjerie albă, ci un abej, întrucât cea albă se vede și arată inestetic. Chiloțeii zi de zi se iau cu o mărime mai mare decît mărimea la haine iar lenjeria modelatoare se ia cu o mărime mai mică ca mărimea la haine. Lenjeria se spală cu detergenți ecologici, în caz contrar trebuie schimbată la fiecare 6 luni. Rețeaua de magazine Beauty Mama deține o gamă largă de lenjerie și hăinuțe pentru mame, cât și cele necesare pentru naștere și pentru nou-născuți.

Reprezentanta companiei Labormed Zentiva, Adela Cernei, a vorbit despre Gama Eubiotic și beneficiile multiple pe care le are aceasta în sănătatea noastră. 70% din totalul celulelor imune se afla la nivel intestinal, acolo unde se gasește microbiota intestinala. Ea este formata din peste 1000 de tulpini bacteriene rezidente sau tranzitorii, aflate în relație simbiotică cu organismul uman. Aceste bacterii benefice activează prima linie de aparare împotriva agenților patogeni și a toxinelor prin producerea de acizi organici și modificarea ph-ului local, mențin integritatea mucoasei intestinale, contribuie la sinteza unor vitamine și combat procesele inflamatorii intestinale, facilitează absorbtia și biodisponibilitatea mineralelor. Astfel, este foarte important să avem grijă de microbiota noastră. Tocmai de aceea reprezentanta recomandă preparatul Eubiotic, care se folosește în situaţiile în care este necesară regenerarea florei intestinale, cum ar fi cazurile de diaree cauzată de folosirea de antibiotice, virusuri, bacterii sau paraziţi. Pentru o doză mai mare de vitamine, se recomandă Eubiotic IMUNOFLU, care pe lângă bacteriile bune, mai conține și vitamina C, D și Zinc, oferind astfel o schemă mai amplă de tratament.

Nelipsită a fost și tombola de la final, la care mămicile au avut ocazia să câștige cadouri frumoase și generoase de la partenerii și sponsorii revistei Odoraș. 

Share:

Articole recomandate