Odoraș.

Odoraș.

Tedi

Informații importante despre anemie și rahitism la Șezătoarea Mamelor

Informații importante despre anemie și rahitism la Șezătoarea Mamelor

Cea de-a XIII-a ediție a Șezătorii Mamelor din acest an a avut loc pe 18 octombrie. Tema generală a evenimentului a fost „Îngrijirea copiilor mici”, iar medicii invitați la eveniment au informat participanții despre diagnosticul infecției streptococice la copii, profilaxia și tratamentul anemiei și rahitismului în primii ani de viață a copilului și îngrijirea pielii nou-născutului.

Medicul pediatru Oxana Turcu a prezentat tema „Anemia și rahitismul în primii ani de viață”. Anemia apare când organismul nu are suficient fier pentru a produce cantități adecvate de hemoglobină, iar rahitismul este o patologie a creșterii oaselor asociată cu deficitul de vitamina D în organism. Cauzele anemiei și rahitismului sunt:  lipsa suplimentării fierului în perioada de sarcină, deficitul fierului în laptele matern la mame anemice, alimentarea copilului cu amestecuri cu conținut redus de fier sau cu lapte de vaci, lipsa suplimentării cu vitamina D în perioada de sarcină, deficitul vitaminei D în laptele matern, alimentarea copilului cu amestecuri cu conținut redus de vitamina D și Calciu sau cu lapte de vaci, întârzierea diversificării după 6 luni deoarece laptele unei mame nu este suficient pentru a completa alimentarea cu vitamine și minerale. În acest sens, medicul a recomandat amestecurile uscate marca Nestle adaptate pentru copii sănătoși care conțin vitamina D și Fier, iar pentru copii cu cerințe alimentare speciale există o serie aparte de amestecuri uscate marca Nestle care la fel conțin vitamina D și Fier.

 

Angina cauzată de Streptococul ß-hemolitic A este o indicație 100% pentru terapia cu antibiotice, deoarece ea poate fi cauza complicațiilor grave: otită medie purulentă, pneumonie, meningită, inflamația articulațiilor, leziuni ale inimii și rinichilor (glomerulonefrită). Diagnosticarea la timp a amigdalitei streptococice vă permite să începeți imediat tratamentul corect și să evitați complicațiile. Dar în primele zile ale bolii, este destul de dificil să distingem faringita virală de cea bacterienă. Un frotiu din gât durează 3-5 zile, iar sensibilitatea (fiabilitatea) acestuia este de 63-85%. În cadrul evenimentului, medicul Adrian Țurcan a informat participanții despre No-step Strep A Test (Israel) - un test expres care vă permite să detectați prezența infecției streptococice în gât în termen de 5 minute și să începeți imediat tratamentul corect. Precizia diagnostică a testului este 99,1%. Testul No-Step Strep A permite medicului să reducă antibioterapia nejustificată cu 43% și, cel mai important - să înceapă tratamentul imediat în angină streptococică și să evite complicațiile. Testul este foarte simplu de utilizat, nu necesită o pregătire specială. Poate fi efectuat în cabinetul medicului, la patul pacientului și chiar acasă, orice mămică îl poate efectua desinestătător și a informa medicul despre rezultat.

 

Medicul neonatolog Carolina Călugăreanu a vorbit despre formulele de lapte marca Similac. În acest sens, medicul a prezentat algoritmul selecției primului amestec alimentar al copilului: pentru bebelușii care nu au risc sporit de alergie și nu au disconfort al digestiei (colici, constipații, meteorism) se recomandă formula de lapte Similac Gold cu 2’- FL (digestie confortabilă și suport imunitar). Pentru micuții care pot avea alergii și au disconfort al digestiei(colici și constipație), medicul a recomandat formula de lapte Similac Confort cu 2’- FL (optim pentru copiii născuți prin cezariană), iar pentru bebelușii care au un risc sporit de alergie și nu au disconfort al digestiei există formula de lapte Similac hipoalergenic 2’- FL (reduce riscul alergiei și consolidează imunitatea).

 

Medicul stomatolog de la Spitalul Internațional Medpark, Anastasia Gasița a informat participanții despre îngrijirea dinților copiilor. Specialista a menționat că până la erupția dentară trebuie de folosit șervețele care conțin xilitol, iar o dată cu apariția primilor dințișori (6 – 8 luni) trebuie de utilizat periuța de dinți (și de început periajul nocturn), între 13 și 19 luni se utilizează atât periuța de dinți cât și pasta de dinți. Periuța de dinți pentru copii trebuie să aibă capul rotunjit, peri moi, să curețe toate suprafețele și să fie înlocuită o dată pe lună și după fiecare boală.

 

Medicul pediatru Tatiana Vazian a prezentat tema „Îngrijirea pielii bebelușului în primul an de viață”. De asemenea, medicul a prezentat seria de produse Skin Cap care sunt un adevărat ajutor în îngrijirea nou-născutului. Indicațiile pentru șamponul Skin Cap sunt: mătreața, seboree grasă, seboree uscată, psoriazis, dermatita seboreică și eczema seboreică. Indicațiile pentru spray-ul Skin Cap sunt: psoriazis, dermatita atopică, dermatita seboreică, neurodermita, eczema, lupus eritematos și mătreața.

 

O tradiție a evenimentului este alegerea Reginei serii și anume a graviduței cu cel mai mare termen de sarcină. De această dată, regina serii a devenit o mămică cu un termen de 40 de săptămâni și 2 zile. Câștigătoarea a primit o cutie plină cu cadouri pentru bebeluș din partea partenerilor și sponsorilor evenimentului marca Odoraș.

 

Reprezentantul medical Olga Gritic a prezentat produsul Dentokind - un preparat german, care a fost creat în special pentru facilitarea procesului de erupție a dinților. Avantajul acestui medicament constă în faptul că acționează sistemic și poate ajuta la eliminarea practic a tuturor simptomelor erupției dentare, cum ar fi durerea la nivelul gingiilor, hipersalivația, pruritul, edemul, inflamația și durerea ce iradiază la urechiușe, diareea, creșterea temperaturii corpului. Acțiunea complexă distinge în mod favorabil produsul Dentokind de gelurile și unguentele, care acționează doar la nivel local (pe gingii) și se spală rapid de către salivă în timpul înghițirii.

 

Reprezentantul medical Tatiana Ghemu a vorbit despre durerile în gât și a prezentat produsul Fari Verde, care posedă acțiune: anestezică locală, antiinflamatoare, antibacteriană și analgetică. Avantajele produsului Fari Verde sunt: înlătură durerea deja de la prima minută de aplicare, are efect antiinflamator pronunțat, este eficient pentru 110 tipuri de tulpini bacteriene și fungi, se administrează de la 4 ani (universal pentru toată familia), gust plăcut de mentă.

 

Pentru tratarea tulburărilor determinate de acumularea de gaze la nivelul stomacului sau al intestinelor, reprezentantul medical Veaceslav Culev a recomandat produsul Espumisan. Acesta conţine substanţa activă simeticona care aparţine unei clase de medicamente numită „medicamente gastro-intestinale”. Substanţa activă, simeticona, dezintegrează bulele de gaz acumulate în stomac şi intestine și modifică tensiunea superficială din pelicula bulelor de gaz, ducând la dezintegrarea acesteia. Gazele eliberate în urma acestui proces pot fi apoi absorbite în peretele intestinal şi eliminate prin peristaltism.

 

Reprezentantul medical Anastasia Varanița a prezentat un complex de vitamine marca SwissEnergy, create pentru orice necesitate a fiecărui copil în parte. Bones Teeth este un complex de vitamine și minerale îmbogățit cu calciu, K2 și vitamina D3. Bones Teeth ajută la întărirea dinților și a oaselor, reduce riscul cariilor dentare, contribuie la dezvoltarea și creșterea sănătoasă a copilului și este conceput pentru copii de la 3 ani și mai mari. Smart Brain este un complex de vitamine și minerale ce contribuie la îmbunătățirea și dezvoltarea mentală a copiilor. Smart Brain întărește sistemul imunitar, îmbunătățește memoria și atenția, stimulează dezvoltarea intelectuală și reface echilibrul de vitamine și minerale necesare copilului.

 

Medicul internist și directorul companiei Heel în Moldova, Corneliu Bîlici a prezentat produsul Viburcol, care se administrează ca adjuvant în tratamentul complex al bolilor însoțite de anxietate și iritabilitate, cu sau fără febră, în special la copii. Componentele conținutului Viburcol sunt 6 ingrediente de origine naturală: mușețel, belladonna, pătlagină, solanum, pulsatilla de câmp și calciu carbonicum, utilizate de pe timpuri în medicină pentru stările de neliniște ale copilului, dentiție, colici abdominale, dureri la copii și creșterea temperaturii. De asemenea, Viburcol se administrează în calitate de tratament de susținere pentru diverse infecții însoțite de nervozitate.

 

Cele mai frumoase momente din cadrul evenimentului au fost surprinse de talentata fotografă Irina Spinei, iar decorul pentru fotografii a fost realizat de Decor Llux. În pauză, participanții au avut posibilitatea să servească băuturi calde de la Moka Caffe și să savureze dulciuri de la Besweet.

Următorul eveniment marca Odoraș va avea loc pe 8 noiembrie, înregistrează-te gratuit AICI pentru a participa la Șezătoarea Mamelor cu tema „Farmacia de acasă pentru copii și maturi”.

Share:

Articole recomandate