Informații utile despre particularitățile de îngrijire a copilului mic la Festivalul Graviduțelor

Informații utile despre particularitățile de îngrijire a copilului mic la Festivalul Graviduțelor

Odoras.md a organizat pe 3 aprilie un eveniment dedicat părinților – Festivalul Gravidelor. Medicii și specialiștii invitați la eveniment au discutat despre perioada postnatală, îmbrăcămintea pentru nou-născuți și particularitățile de îngrijire a copilului mic.

Ludmila Cojocaru, medicul obstetrician-ginecolog din cadrul Spitalului Internațional Medpark a venit cu un set de recomandări pentru perioada postpartum. Specialistul a menționat că după naștere este foarte important să menținem o igienă corectă a perineului și să respectăm o dietă echilibrată. Sportul este recomandat după 6 săptămâni de la naștere, iar plimbările în această perioadă sunt binevenite.

 

Valeriu Pădure, medic obstetrician-ginecolog la Institutul Mamei și Copilului a vorbit despre rolul calciului în sarcină, care reprezintă 2% din toată masa corpului și este necesar pentru participarea la reacții vitale: formarea oaselor, dinților, unghiilor și părului; efect pozitiv asupra coagulării sângelui; protecția împotriva situațiilor stresante și a stărilor depresive. Medicul a recomandat suplimentul de calciu – Davita Bone, acesta are o concentrație perfectă de calciu elementar pentru o bună asimilare, fără pierderi.

 

Reprezentantul medical, Adriana Palii, de la compania Bayer a prezentat gama Elevit, astfel Elevit 1 comprimate filmate are o formulă special concepută pentru perioada de planificare și primele 12 săptămâni de sarcină, Elevit 2 capsule moi a fost conceput special pentru perioada de sarcină începând cu săptămâna  a 13-a până la naștere și Elevit 3 capsule moi - supliment alimentar ce răspunde nevoilor din perioada de alăptare și îngrijire postnatală.

 

Despre îmbrăcămintea pentru nou-născuți din primele zile ale vieții a vorbit Tatiana Marandiuc, fondatoarea brandului de hăinuțe Mi-e Dor și Primul sens. Compania produce haine confortabile, fabricate din țesături naturale, bumbac 100%, ecologic și foarte delicat. De asemenea, produsele au fost dezvoltate în colaborare cu neonatologi și pediatri, iar un sortiment de haine este dedicat pentru copiii prematuri.

 

Un moment deosebit al serii a fost alegerea „Reginei serii“ și anume a graviduței cu cel mai mare termen de sarcină. Partenerii evenimentului Odoraș i-au oferit graviduței produse pentru îngrijirea bebelușului.

 

Natalia Savca, medic dermatolog-cosmetolog a discutat despre trucurile de frumusețe în sarcină. Specialista a menționat că în perioada sarcinii pot apărea: melasma, vergeturi, celulita, acneea și telangiectaziile. Însă pentru toate aceste imperfecțiuni vine în ajutor gama de produse Avene. Acestea sunt testate dermatologic, nu conţin aditivi chimici și parfum. În proporţie de 85 la sută baza produselor Avene conţine apă termală, aceasta fiind izvorul generator şi revigorant de primă necesitate.

 

Despre corecția dereglărilor de somn la copii mici a discutat Ruslan Stavila, reprezentantul medical Alpen Pharma. Specialistul a specificat că 25% din copii în primii ani de viață suferă de dereglări de somn, iar pentru a remedia această problemă reprezentantul a recomandat produsul Dormikind, care ajută copii să revină la regimul normal de somn, înlătură excitabilitatea și neliniștea, restabilește structura somnului și nu este somnifer sau sedativ, deci nu provoacă moleșeală și somnolență.

 

Reprezentantul medical, Silvia Chitoroga, a oferit informații utile despre pregătirea sânilor pentru alăptare. Astfel, pentru a evita formarea fisurilor, pregătirea sânilor se începe din luna a șaptea de sarcină și urmărește ca scop mărirea elasticității pielii mamelonului și mărirea rezistenței la factorii mecanici din timpul alăptării. Pentru această etapă importantă din viața mamei, specialistul a prezentat produsul Multi-Mam Balm, ce se bazează pe o selecție de uleiuri vegetale, nu conține substanțe chimice periculoase și conservanți.

 

Medicul obstetrician–ginecolog, Tatiana Cebotari, a discutat despre igiena intimă și a recomandat produsul Epigen Gel. Acest gel natural este potrivit pentru toate categoriile de vârstă, pentru bărbați și femei, și poate fi folosit inclusiv în perioada de sarcină, alăptare și menopauză.

 

Următorul eveniment marca Odoraș, cu tematica „Bolile ascunse ale  copiilor”, va avea loc pe 19 aprilie. Nu rata această ediție, înregistrează-te AICI și participă GRATUIT!

 

 

Adaugă comentariu