Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

4 sfaturi pentru îndepărtarea mucegaiului din casă

4 sfaturi pentru îndepărtarea mucegaiului din casă

Mucegaiul este o problemă de care suferă multe gospodării. Umiditatea și lipsa ventilației încurajează dezvoltarea ciupercilor microscopice, care lasă pete verzui, maro sau negre. Pe lângă faptul că este inestetic, mucegaiul este și dăunător sănătății tale. Pot provoca alergii respiratorii, în special din cauza inhalării porilor lor. Acestea fiind spuse, descoperă aceste sfaturi naturale pentru a elimina mucegaiul din casă într-un timp scurt.

Mucegaiurile sunt ciuperci microscopice care afectează zonele umede și slab ventilate, cum ar fi tavanul, mărginile ferestrelor sau chiar pereții. Pot fi recunoscute după petele negre, maro sau verzui pe care le lasă sau după mirosul lor caracteristic.

Oțet alb

Oțetul alb este un produs natural cu proprietăți antifungice și antibacteriene. Prin urmare, este eficient în eliminarea mucegaiului. Pentru a face acest lucru, amestecați 300 ml de oțet alb cu 200 ml de apă, transferați soluția într-o sticlă cu pulverizator și stropiți zonele de tratat. Apoi, înmuiați un burete din microfibră cu această soluție și curățați urmele de mucegai. Se lasă să acționeze câteva minute și se clătește suprafața tratată cu o cârpă umedă. Dacă urmele persistă, nu ezitați să repetați operația.

Pentru a elimina definitiv mucegaiul din casă, într-un timp scurt, și fără a depune mare efort, poți folosi, pe lângă oțetul alb, și produse naturale la îndemână.

Ulei esențial de arbore de ceai

Datorită acțiunii sale antifungice, uleiul esențial de arbore de ceai este eficient și în eliminarea mucegaiului de pe pereți. Pentru a face acest lucru, amestecați în părți egale apă și oțet alb într-o sticlă de pulverizare și adăugați câteva picături de ulei esențial de arbore de ceai. Puteți adăuga câteva picături de ulei esențial de lavandă în amestec pentru a risipi mirosul de mucegai. Pulverizați soluția pe pereții afectați de mucegai, lăsați câteva minute și ștergeți zona tratată cu o cârpă uscată. Dacă petele persistă, puteți adăuga câteva picături de suc de lămâie, care este și un fungicid natural, în sticluță și pulverizați din nou soluția pe pete. Asigurați-vă că aerisiți camera pentru a usca corespunzător pereții și pentru a elimina umiditatea care provoacă mucegaiul.

Bicarbonat de sodiu

Un produs esențial în curățenia casei, bicarbonatul de sodiu este foarte eficient în eliminarea mucegaiului. Pentru a face acest lucru, amestecați o lingură de bicarbonat de sodiu cu puțină apă într-o sticlă cu pulverizator, agitați sticla și stropiți pe zonele de tratat. Lăsați-l să acționeze câteva minute și curățați petele cu un burete sau o periuță de dinți cu peri moi. Clătește zona tratată cu un prosop umezit cu apă și ține ferestrele deschise pentru a ventila camera. Rețineți că puteți înlocui bicarbonatul de sodiu cu cristalele de sodă, care sunt, de asemenea, eficiente împotriva mucegaiului. Pentru a face acest lucru, pur și simplu diluați o cană de cristale de sodă într-un litru de apă fierbinte și frecați petele de mucegai cu o cârpă înmuiată în această soluție.

Săpun negru

Săpunul negru este un produs natural și biodegradabil, eficient în eliminarea mucegaiului înglobat în rosturile plăcilor. Pentru a face acest lucru, turnați puțin săpun negru pe zonele ce trebuie curățate și lăsați să acționeze câteva minute. Apoi frecați cu o perie pentru a disloca mucegaiul. Clătiți și aerisiți camera pentru a usca bine rosturile. Rețineți că acest sfat este eficient și pentru curățarea perdelelor de duș afectate de mucegai.

Cum să preveniți apariția mucegaiului?

Deoarece factorul care provoacă mucegaiul este umiditatea, este recomandabil să aerisești casa zilnic. Acest lucru nu numai că reînnoiește aerul ambiental din interior, dar te scapă și de excesul de umiditate. Dacă locuința ta suferă de umiditate ridicată, poți folosi un dezumidificator, mai ales în încăperile foarte umede ale casei, precum bucătăria sau baia. De asemenea, este recomandabil să verificați dacă aveți scurgeri de apă. Apa care curge din țevi sau din aparatele de uz casnic, precum mașina de spălat, favorizează umiditatea în pereți și, prin urmare, duce la dezvoltarea mucegaiului.

Datorită acestor produse naturale la îndemâna dumneavoastră, veți putea elimina eficient mucegaiul care pătează suprafețele umede ale locuinței dvs. precum pereții, dar și rosturile de faianță, tavanul sau marginile ferestrelor. 

 

Share:

Articole recomandate