La cea mai recentă Șezătoare organizată de Odoraș părinții au aflat cum să se pregătească corect de vacanță

La cea mai recentă Șezătoare organizată de Odoraș părinții au aflat cum să se pregătească corect de vacanță

Suntem în plin sezon estival, copiii au ieșit în vacanță, iar noi ne vedem deja la mare și la soare, unde să ne încărcăm bateriile pentru un an înainte. În context, odoras.md, împreună cu partenerii săi, a organizat la 29 mai o Șezătoare a mamelor abordând anume tema pregătirii pentru vacanță. La eveniment au venit mulți părinți, or, pe noi ne bucură faptul că în ultima perioadă și tăticii se lasă ademeniți la șezătorile noastre instructive și interesante.

Evenimentul nostru a fost deschis de niște fetițe ca niște garofițe. Micuțele modele au defilat foarte profesionist purtând rochițe din noua colecție Dani.Kristine. Iar în imagini puteți vedea cât au fost de cochete:

După momentul de relaxare de la debutul evenimentului, a urmat și informarea. Astfel, Dorina Rotaru, medic neonatolog de categorie superioară, le-a vorbit părinților despre alimentația copilului la drum lung. Medicul a menționat cât de important este să ne asigurăm că alimentele oferite copiilor sunt sigure, la fel și cu apa, preferabil e să-i oferiți copilului apă îmbuteliată care nu mai necesită și fierbere. Dar dacă nu aveți alta decât de la robinet, atunci cel mai indicat este să o fierbeți. Totodată, medicul a recomandat ca în călătorie să luați pentru copilași piureurile de la Gerber și terciurile de la Nestle. Mai ales că terciurile de la Gerber se găsesc și în ambalaj moale, foarte ușor de transportat și de întrebuințat, practic neavând nevoie de ustensile.

A urmat, Victoria Cociug, reprezentant al companiei Dr. Frei, care a vorbit despre conținutul trusei medicale în vacanță și importanța să fim pregătiți pentru orice fel de situații. Spre exemplu inhalatorul cu compresor poate ajuta copilul să facă față unei răceli ce poate apărea inclusiv în perioada caldă a anului.

Reprezentant Omega Farma, Rozalin Rotari, a vorbit despre odihna copiilor la tabără și o neplăcere ce poate fi găsită acolo – păduchii. Astfel, un produs eficient și de mare ajutor părinților este Paranix. Iar un alt produs foarte util în trusa medicală a unei familii cu copii este Panthenol, care ajută la tratarea rapidă a arsurilor. Acesta se aplică sub formă de spumă și reprezintă primul ajutor în caz de arsuri căci nu permite traumatizarea în continuare a pielii afectate.

După ce am discutat despre trusa medicală, am trecut la o temă de mare interes pentru părinții ce sunt pe ultima sută de metri de așteptare a micuțului – hăinuțele pentru nou-născut. Despre cum alegem corect primele hăinuțe ale bebelușului ne-au povestit fondatoarele brandului Mi-e dor și Primul sens, Tatiana Marandiuc și Ecaterina Papanaga. Cele două mămici de fiecare dată vorbesc cu mult drag despre produsele lor – hăinuțe special făcute pentru nou-născuți, absolut ecologice și elaborate cu ajutorul specialiștilor. Iar când vine momentul pauzei, foarte multe mămici prezente se îmbulzesc la măsuța cu hăinuțe de la târgușorul nostru improvizat pentru a afla cât mai multă informație utilă.

Înainte de a intra în pauză am ales Regina Serii, adică graviduța cu cel mai avansat termen de la evenimentul nostru din acea seară. Regina aleasă avea un termen de peste 39 de săptămâni, iar noi am petrecut-o simbolic la maternitate oferindu-i cadou o cutie plină de daruri pentru bebeluș oferite de Fundația lui Vlad Plahotniuc „Edelweis” și partenerii evenimentului. Alte mămici cu termen de peste 37 de săptămâni au primit câte un tricou olimpic, căci sunt niște campioane, și bavetuțe și mănușele pentru picii lor oferite cu drag de Maxikids.

Apoi a urmat pauza, la care mamele au savurat dulciuri hand made gătite de mămica Irina Civga Iatenko – Sweet Michelle, cafea de la Moka Cafe și apa Om. Au pozat fotografei Irina Spinei la minunatul decor făcut de mămica Elena Sclifos – Flowers Decor, și au interacționat între ele împărțind din experiență. Tot în timpul pauzei mămicile au avut timp și să procure produse de mare necesitate de la micul târgușor organizat cu ajutorul partenerilor evenimentului.

 

După mai bine de 20 de minute de odihnă, a urmat o nouă serie de informații utile despre pregătirea pentru vacanță. Astfel, a doua parte a evenimentului a început-o medicul dermo-cosmetolog, Victoria Cazacu, care a răspuns la foarte multe întrebări despre protecția solară și produsele cele mai potrivite. Astfel, medicul a accentuat necesitatea să ne bronzăm la orele la care soarele nu este la intensitate maximă, dimineața până la 11 și seara după ora 16. Totodată, medicul a recomandat creme de protecție solară cu bază minerală, mai ales femeilor însărcinate. Victoria Cazacu a recomandat produsele de la Avene ca fiind foarte bune.

Lilia Lazari a vorbit despre un preparat indispensabil – Nurofen, care ajută perfect la eliminarea durerilor și inflamațiilor.

Vara este mai mare riscul să ne intoxicăm. Astfel, despre Primul ajutor în diareile acute ne-a vorbit Ivan Babaraica. Acesta a recomandat preparatul Subtyl ca fiind unul absolut necesar în trusa medical de acasă.

Pregătirea copilului pentru instituțiile de învățământ la fel este o temă de interes în perioada de vacanță, căci asta urmează. Astfel, Alexandra Rumeanțeva ne-a prezentat două produse foarte eficiente, cu ingrediente absolut naturale, extrase de plante. Unul se recomandă copiilor care au probleme la somn și nu se pot odihni normal – Dormikind. Iar al doilea se recomandă copiilor hiperactivi, care nu se pot concentra, și se numește Kindinorm. Subliniem, ambele sunt perfect naturale, fără adaosuri chimice.

Spre finalul evenimentului am avut parte și de o prezentare absolut inedită. Antrenoarele Școlii de calcul mintal Soroban inițial ne-au înviorat nițel dându-ne sarcina să atingem nasul și o ureche, dar foarte hazliu a ieșit, apoi ne-au prezentat cum un om poate calcula în minte mai repede decât cu calculatorul. Ni s-a mai povestit că Școala oferă un nou curs, intensiv de vară, la care copiii pot învăța a calcula mult mai rapid și este destinat anume pentru a „antrena” creierul în perioada de vacanță. Mai multe despre Școala de calcul mintal Soroban puteți citi și AICI.

La final, tradițional, am organizat tombola foarte bogată în daruri la care părinții au câștigat produse foarte utile pentru întreaga familie.

Cum a fost la eveniment puteți vedea și în albumul de fotografii accesând AICI.

Următorul nostru eveniment este o ediție specială a Șezătorii Mamelor – Festivalul Graviduțelor, ajuns la a 7-a ediție. Pentru a participa gratuit vă puteți înregistra accesând AICI.

 

Parteneri: Nestlé, Paranix, Subtyl, Dr. Frei Moldova, Alpen Pharma Moldova, Școala Calcului Mintal „Soroban”, Eau Thermale Avène, Nurofen, Busuioc TV, Fundația lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss”.

Sponsori: MAXIKIDS, Pufies, Mi-e dor, PrimulSens, SPLAT, Frosch Moldova/Фрош Молдова, Dani.Kristine, Swadlle Blankets, United Vision, Isis Pharma, Acidolac, NumisMed  etc.

Fourshet: Prăjituri delicioase de la Sweet Michelle; MOKA CAFFE, apa OM

Decor: Flowers Decor

Fotografii: Irina Spinei Photography

Adaugă comentariu