La prima Șezătoare a Mamelor din 2019 s-a discutat despre lupta cu răceala și virușii de sezon

La prima Șezătoare a Mamelor din 2019 s-a discutat despre lupta cu răceala și virușii de sezon

Prima ediție a Șezătorii Mamelor, organizată de Odoraș la 29 ianuarie, a adus participanților multe informații utile și necesare despre cauzele și simptomele răcelii, metodele corecte de combatere a infecţiilor respiratorii, tratamentul naturist al răcelii și al altor boli caracteristice sezonului rece.

Evenimentul a început cu informații despre obstrucția nazală la copii, înmulțirea bacteriilor și hidratarea mucoasei nazale uscate. Medicul ORL de la Spitalul Republican de Copii „Emilian Coțaga”, Marina Trofimciuc, le-a recomandat mămicilor să folosească Marimer Izotonic Baby. Acesta este un produs care „împrospătează” mucoasa, este 100% natural și conceput special pentru igiena nazală a bebelușilor, care nu deranjează sau sperie copilul.

 

O temă actuală în sezonul rece este utilizarea nebulizatorului (inhalatorului) pentru tratarea afecțiunilorrespiratorii. Cristina Ivanova, reprezentant Dr. Frei Moldova, a menționat că inhalarea este cea mai eficientă modalitate de a trata bolile respiratorii, comparativ cu pastilele și siropurile. De asemenea, reprezentant Dr. Frei Moldova a menționat avantajele utilizării inhalatorului (nebulizatorului) și anume: medicamentul pulverizat vine în contact cu aproape toată suprafața mucoasei și cu ajutorul inhalării microbii sunt îndepărtați mai rapid din sistemul respirator, ceea ce facilitează eliminarea mucusului și a sputei.

 

Mai apoi participanții au aflat detalii despre alimentația copilului în primul an de sarcină și beneficiile laptelui matern. Managerul departamentului neonatal-pediatric al Spitalului Clinic Municipal nr.1 din Chişinău, Dorina Rotaru, a menționat că sugarii alăptați la sân răcesc mai rar, iar pe lângă faptul că asigură hrană bebelușului, laptele matern ajută la vindecarea conjunctivitei, calmează durerile de gât și congestiile nazale, având proprietăți antibacteriene. Medicul a mai menționat că produsele companiei Nestle sunt perfecte pentru alimentația copilului în cazul insuficienței laptelui matern.

 

Un alt subiect actual în perioada rece a anului este răceala - cea mai larg răspândită infecție virală. Reprezentantul companiei Berlin Chemie, Veceslav Culev, a recomandat produsul Quixx Protect, care împiedică virusurile răcelii să se fixeze pe mucoasă, scurtează durata răcelilor virale și ameliorează simptomele.

 

Pentru tratarea durerilor de gât în timpul sarcinii, reprezentantul Nurofen, Lilia Lazări, a recomandat produsul Strepsils, care tratează durerea în doar 5 minute după administrare și stopează dezvoltarea virusurilor și bacteriilor.

 

O frumoasă tradiție a evenimentului este alegerea „Reginei serii“ și anume a graviduței cu cel mai mare termen de sarcină, care de această dată a avut 42 de săptămâni. Partenerii evenimentului Odoraș i-au oferit produse necesare pentru creșterea și îngrijirea bebelușului în prima perioadă de viață.

 

Reprezentantul companiei Alpen PharmaAlina Primac, le-a comunicat participanților despre produsul Prospan, care este un preparat fitoterapeutic și se utilizează pentru a trata bolile inflamatorii acute ale tractului respirator, bolile inflamatorii cronice ale bronhiilor și poate fi folosit în toate tipurile de tuse pentru toată familia.

 

Ulterior, participanții au aflat cum pot trata rapid și eficient maladiile infecțioase acute și cronice de etiologie virală. Reprezentantul companiei HeelCorneliu Bîlici, a recomandat produsul Engystol, care activează mecanisme de protecție și procese de dezintoxicare ale organismului în cazul infecțiilor virale și are funcția de restabilire și apărare prin reducerea mecanismelor enzimatice.

Următorul eveniment marca Odoraș, va avea loc pe 8 februarie. Nu rata prima ediție a Festivalului Graviduțelor din 2019înregistrează-te AICI și participă GRATUIT!

 

 

Adaugă comentariu