Mămicile au avut parte de o seară inedită la un eveniment organizat de Odoraș

Mămicile au avut parte de o seară inedită la un eveniment organizat de Odoraș

La 12 ocotmbrie, Șezătoarea Mamelor a adunat din nou în jur de 150 de mămici și viitoare mămici dornice de a fi mai informate și mai bune pentru copiii lor. Seara a fost una specială, iar cele trei ore de eveniment au trecut atât de repede, încât nici nu am observat când a zburat timpul.

A devenit o tradiție pentru noi să dăm întâlnire mămicilor la o Șezătoare a lor, pentru a le oferi o seară relaxantă cu multe informații utile. De această dată am reușit să abordăm noi subiecte și să vorbim despre unele informații care nu au mai fost abordate anterior la evenimentele noastre.

Șezătoarea a fost deschisă de unul dintre cei mai apreciați medici obstreticieni - ginecologi de la noi din țară, Maxim Calaraș, de la spitalul internațional Medpark. Medicul a vorbit despre cele mai bune metode de contracepție și care a reușit să „cucerească” mămicile prezente în sală grație carismei sale. Maxim Calaraș a menționat că multe paciente ale sale recunosc că folosesc ca metodă contraceptivă așa zisa „atenție” a bărbatului, adică actul sexual întrerupt înaintea ejaculării în vaginul femeii, care de fapt este una dintre cele mai nesigure metode. De asemenea, medicul a vorbit și despre alte metode contraceptive, cum ar fi: prezervativul, sterilizarea masculină, legarea trompelor uterine, contraceptivele hormonale și implantarea steriletului. Mai multe detalii la acest subiect puteți găsi AICI.

 

Reprezentantul medical al companiei Vinamex, Pavel Taban, a vorbit despre igiena intimă la femeii în toate perioadele vieții. Acesta a precizat că lenjeria trebuie să fie din bumbac și nu trebuie să se exagereze cu igiena intimă, iar irigațiile vaginale sunt contraindicate. Pavel Taban a specificat că Epigen Gel, spray și cremă, conferă starea de prospețime, este natural și menține PH-ul normal al zonei intime, nu lasă urme pe haine etc. De asemenea, s-a vorbit despre protecția intestinului. Un remediu foarte bun în acest sens fiind capsulele Subtyl – recomandate în cazul diareelor acute și cronice, în deosebi copiilor, în cazul disbacteriozelor intestinale, enteritelor, dar și pentru profilaxia și tratamentul disfuncțiilor intestinale provocate de chimio sau radioterapie.

 

La eveniment s-a discutat și despre hăinuțele bebelușului în primul an de viață, când pielea acestora este extrem de sensibilă. Fondatoarele brandului de hăinuțe Mi-e Dor și Primul sens au prezentat o colecție de hăinuțe pentru nou născuți, comode, din stofă naturală, nonalergică, create în colaborare cu designeri, neonatologi și medici pediatri. Acestea au oferit și un cadou special mămicii participantă la Șezătoare.

 

Despre importanța aspirării năsucului la copiii mai mici de 1 an a vorbit Oxana Țurcan, medic neonatolog, care a și demonstrat cum se face corect aspirarea mucozităților la bebeluși, care nu știu încă să-și sufle nasul. Medicul a specificat că este importantă mai întâi umidificarea nasului și numai apoi curățarea lui cu ajutorul unui șervețel sau a aspiratorului nazal. Oxana Țurcanu a demonstrat cu ajutorul unei păpuși pozițiile corecte atunci când vrem să curățăm nasul unui bebeluș, dar și situațiile care trebuie să ne pună în gardă. În acest context, s-a recomandat apa de mare, dar și aspiratorul nazal Marimer, care are o formă potrivită anume pentru bebeluș.

 

Ca de fiecare dată, toți participanții la eveniment au primit daruri de la partenerii evenimentului: produse de la Selpak și Molfix ș.a. Iar cele mai norocoase mămici au câștigat premii frumoase la tombolă. Graviduța cu cel mai mare termen, de peste 41 de săptămâni, a primit o cutie plină cu daruri de la Fundația Edelweiss și de la partenerii evenimentului. 

Momentul special al serii a fost defileul fetițelor și mămicilor în fustițe și rochițe marca PUPI.

 

S-a organizat și un târg cu produse hand made, produse de îngrijire, cerceluși din aliaj medicinal, cărți pentru copii, produse de sănătate, cărți pentru copii ș.a. La pauză, mamele au savurat ciocolată caldă și cafea, alături de delicioasele prăjituri pregătite de mămica Irina Civga Iatenco.

Fotograful care a surprins cele mai frumoase momente este Irina Spinei, iar decorul pentru fotografii a fost realizat de Elena Sclifos – Flower Decor.

Următorul eveniment va avea loc pe data de 24 octombrie. Amintim că participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile și doar în bază de înregistrare. Urmăriți rubrica Evenimente pe pagina Odoraș pentru detalii.

 

Parteneri: Medpark, Epigen, Marimer, Subtyl, Alpen Pharma, Mi-e Dor, PrimulSens, Busuioc TV, Fundația Edelweiss.

Sponsori, Târg: Chicco, Ivatherm, Numis Med, Viorica-Cosmetic, Polpharma, Sanosan, Molfix, Selpak, Dracoșa, MAXIKIDS, Pufies, Equilibra, Antos, Ushastii neani, Klorane Bebe, Cărți pentru copii de la Victoria Cojuhari, Cercei aliaj medicinal, Școala de dansuri Pasion Dance etc.

Degustare/Fourchette: Prăjituri Sweet Michelle (Irina Civga Iatenko), Apa OM, MOKA CAFFE.

Fotograf: Irina Spinei Photography

Decor: Elena Sclifos - Flowers Decor

Adaugă comentariu