Odoraș ajută părinții să se pregătească de sezonul rece al anului

Odoraș ajută părinții să se pregătească de sezonul rece al anului

Dat fiind faptul că toamna începe deja să-și intre în drepturi, temperaturile scad, iar numărul răcelilor și al îmbolnăvirilor e în creștere în această perioadă, Odoraș a hotărât să invite părinții la un eveniment informativ pentru a-i pregăti pe aceștia de sezonul rece al anului.

Și pentru că este un eveniment colorat și dedicat toamnei, am îndemnat părinții să respecte un dress code în culorile acestui anotimp, decorul a fost amenajat la fel tematic, iar medicii buni și temele interesante au încins atmosfera evenimentului.

În cadrul Șezătorii reprezentantul companiei Rossmax le-a vorbit părinților despre inhalatoare și nebulizatoare, acestea fiind unele dintre cele mai solicitate dispozitive medicale din acest sezon. Compania pune la dispoziție o gamă largă de produse de diferite tipuri și forme, inclusiv dispozitive în formă de jucării care pot transforma momentul tratării într-unul distractiv și interesant. Reprezentatul Rossmax, Veronica Mazure, a ținut să atenționeze părinții că cel mai bun nebulizator este cel care are dispersia particulelor foarte mică.  

 

Unul dintre cele mai așteptate momente ale serii a fost și prezența medicului otorinolaringolog, Ofelia Ivasi, care a pus în discuție două teme des abordate în rândul mămicilor, și anume: Cum administrăm antibioticele la copii și despre problema dopurilor de ceară. În acest sens medicul, a ținut să atenționeze părinții că cea mai mare greșeală pe care o fac aceștia este nerespectarea tratamentului prescris de medicul specialist până la sfârșit. Atunci când văd că copilul se simte mai bine după 3 zile de administrare a antibioticelor, mulți dintre părinți întrerup tratamentul, ceea ce este total incorect, deoarece se creează imunitate la anumite antibiotice. Medicul a ținut să menționeze că NU TREBUIE SĂ SPUNEM NU ANTIOBIOTICELOR , acestea fac parte din viața noastră, doar că noi trebuie să le folosim corect și numai atunci când este cu adevărat nevoie. În context, reprezentantul medical al companiei Polpharma, Ala Șulimova, a spus că în multe cazuri de viroze și îmbolnăviri nu este necesară folosirea antibioticelor, este suficient doar să scădem temperatura cu Ibufen și să curățim nasul cu Galazolin. Citește AICI și părerea Ofeliei Ivasi despre cum trebuie să-l îmbrăcăm pe copil în funcție de temperatura aerului.

 

De asemenea, medicul ORL, Ofelia Ivasi, a rugat părinții să nu mai folosească bețișoarele de vată pentru a curăți urechiușele copiilor, și nu numai, acestea fiind foarte periculoase și dăunătoarea. În primul rând bețișoarele de vată nu sunt sterile, iar în al doilea rând, ele nu scot cerumenul din ureche, ci îl împing spre timpan, se depozitează acolo și nu mai poate fi scos cu nimic. Pentru o igienă corectă a urechilor, inclusiv a copiilor, medicul a recomandat produsul A-cerumen – un preparat natural și inofensiv, care poate fi administrat și copiilor mai mari de 6 luni, o dată pe săptămână după baie.

 

La eveniment s-a discutat și despre fitoterapia în tratamentul tusei, aceasta fiind frecvent întâlnită în sezonul rece al anului. De reținut este faptul că tusea nu este o boală, ci doar un simptom care anunță o anumită problemă. Un bun remediu recomandat împotriva tusei este siropul Prospan, care este un produs eficient, natural, ce conține extract uscat din frunză de iederă și care poate fi administrat și copiilor de până la un an.

 

Reprezentanții medicali ai companiei Alpenpharma au vorbit despre preparatele naturiste în tratamentul infecțiilor virale acute, subiect se a stârnit un interes sporit în rândul părinților.

Nu a putut fi trecut cu vederea nici subiectul colicilor abdominale în rândul bebelușilor, fiind recomandate diferite metode de calmare a acestora, însă una dintre cele mai verificate este produsul Flatam, cu efect antiflatulent și antispasmatic. Nu conține alcool și are un gust foarte plăcut. Citește și: Cum să prevenim și să tratăm colicile? Sfaturile medicului

 

Și cum creșterea dinților este o problemă atât pentru bebeluși, cât și pentru părinți, am ținut să abordăm și acest subiect. Nu este o vârstă stabilită pentru creșterea dinților, în medie aceștia încep a crește între 4 și 8 luni. Acest fenomen este însoțit de dureri gingivale, insomnie, umflarea și înroșirea gingiilor, febră, scaune moi, dispariția poftei de mâncare, plâns etc. Pentru a scuti bebelușul de aceste stări neplăcute vă poate ajuta produsul Nurofen. Este un remediu cu efect analgezic, antipiretic și anti-inflamator, care poate fi găsit și în lista medicamentelor compensate.

Foarte importante, mai ales în primul an de viață al bebelușului, când pielea este extrem de sensibilă, sunt hăinuțele în care alegem să-l îmbrăcăm pe cel mic. Două mămici, fondatoare ale brandului de hăinuțe Mi-e Dor și Primul sens, au prezentat o colecție de hăinuțe pentru nou născuți, comode, din stofă naturală, nonalergică, create în colaborare cu designeri, neonatologi și medici pediatri. Acestea au prezentat și o serie de pijamale și halate pentru mămici și femeile însărcinate, care sunt foarte comode și confecționate dintr-o stofă de cea mai înaltă calitate. De ce sunt aceste hăinuțe atât de speciale citește aici.

 

Ca de fiecare dată, toți participanții la eveniment au primit daruri de la partenerii evenimentului: produse de la Milde, Uni Baby, Numis Med, Ivatherm, Bebicina ș.a. Iar cele mai norocoase mămici au câștigat premii frumoase la tombolă. Graviduța cu cel mai mare termen, de peste 41 de săptămâni, a primit o cutie plină cu daruri de la Fundația Edelweiss și de la partenerii evenimentului. 

S-a organizat și un târg cu produse hand made, produse de îngrijire, cerceluși din aliaj medicinal, produse de sănătate, cărți pentru copii ș.a. La pauză, mamele au savurat biscuiți AriDami.

Fotograful care a surprins cele mai frumoase momente este Irina Spinei, iar decorul pentru fotografii a fost realizat de Elena Sclifos – Flower Decor.

Următorul eveniment va avea loc pe data de 3 septembrie și va fi o nouă ediție a Festivalului Graviduțelor. Amintim că participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile și doar în bază de înregistrare. Urmăriți rubrica Evenimente pe pagina Odoraș pentru detalii.

 

Parteneri: Rossmax, Pollpharma, A-Cerumen, Alpen Pharma, Flatam, Nurofen, Mi-e dor, Primul Sens, Busuioc TV, Fundația Edelweiss.

Sponsori, Târg: Chicco, Ivatherm, Klorane, Numis Med, Viorica-Cosmetic, Cercei aliaj medicinal, MAXIKIDS, Pufies, Molped, Sanosan, Uni Baby, Cistaia Linia, Cărți pentru copii de la Victoria Oloinic-Cojuhari, Omega Pharma, Equilibra, Labormed etc.

Degustare/Fourchette: AriDami, Apa OM, MOKA CAFFE.

Fotograf: Irina Spinei Photography

Decor: Elena Sclifos - Flowers Decor

 

Adaugă comentariu