Tatiana Țîbuleac și-a lansat cartea! Îți taie răsuflarea…

Tatiana Țîbuleac și-a lansat cartea! Îți taie răsuflarea…

 

Librăria din Centru a fost neîncăpătoare la lansarea cărții autoarei Tatiana Țîbuleac. Cartea cu titlul “Vara în care mama a avut ochii verzi” are deja succes în rândurile cititorilor. Romanul este scris în într-un sat din Franța, într-o casă din mijlocul unui lan de floarea-soarelui. La eveniment au fost prezenți cei mai apropiați prieteni, inclusiv și părinții scriitoarei.

Nu este o carte autobiografică. Este o lucrare despre oameni, muribunzi și trăiri. Cartea povestește despre șansa oferită fiecărui om de a se schimba pe sine însuși. La eveniment au fost prezenți jurnaliști, scriitori, critici literari și oameni de artă. Unii dintre aceștia, care au citit cartea, au avut a spune un cuvânt în adresa cărții.

Pentru mine această carte a fost destul de violentă, destul de tare. O carte pe care, dacă o citești la momentul potrivit, poate să lase niște amprente. Este o carte care se citește pe nerăsuflate și care doare” - Diana Guja, blogger.

Ceea ce este frumos în această carte este dragostea și descoperirea sinelui, în raport cu cineva. Este una dintre marele lecții pe care ni le aduce o carte de genul ăsta” - Emilian Galaicu-Păun, scriitor.

Din primele pagini m-am gândit la cititorii Tatianei Țîbuleac, la cei care cred că se așteptau s-o găsească aici pe Tatiana cea din Fabule Moderne” (prima carte a autoarei, n.r.), dar nu a fost așa. Ajungând la finalul acestei cărți, am înțeles că autoarea nu poate să renunțe la dragoste…” - Viorica Meșina, regizor.

Am fost tentată să aflu cine se află în spatele acestei cărți, n-am citit cartea precedentă a autoarei, nu voi face comparația. Am venit și m-am uitat la ochii ei, pentru că această carte este plină de ochi. Ochii sunt ferestrele sufletului și vorbesc foarte multe despre noi. Mi-a fost frică de o autoare cu fițe, am niște prejudecăți în acest sens, nu s-a întâmplat… La 14-15 ani ne negăm părinții, unii psihologi zic că e în regulă, este o normă, pentru că omorâm psihologic părinții ca să ne afirmăm noi…” - Maria Pilchin, scriitoare.

Cred că cei care au citit cartea, sau doar recenziile, se întreabă dacă am luat droguri atunci când am scris cartea… Răspunsul este nu! Nu știu cum exact s-au născut aceste personaje, cert este că atunci când au apărut, mai exact în această vară, eram în vacanță cu familia și mama inclusiv, fără ochi verzi. Am înțeles că am dat de o poveste pe care vreau să o povestesc. Eram sigură că n-o să pot scrie altceva până nu termin această istorie. În ultimul timp se vorbește foarte mult despre dragoste, despre autocunoaștere, despre motivare, eu nu mă regăsesc în acest teme și probabil că această carte este una despre ne-dragoste…” - Tatiana Țîbuleac, autoare.

Cei care nu au avut posibilitatea să fie prezenți la lansare, pot obține un autograf de la autoare sâmbătă, 10 decembrie, de la ora 10 până la ora 12 în incinta Librăriei din Hol. Amintim că prima carte a autoarei a fost lansată acum doi ani și poartă titlul de „Fabule Moderne”. 

 

Tatiana Țibuleac, autoarea cărții, fostă jurnalistă

Maria Pilchin, scriitoare

Emilian Galaicu-Păun, scriitor

Diana Guja, blogger

Pe canapea, alături de părinți. 

Cu fostele colege, înainte de lansare...

Foto: Odoras.md; facebook.com

 

Adaugă comentariu