Zeci de mămici și graviduțe au participat la un eveniment deosebit! Vezi ce au făcut

Zeci de mămici și graviduțe au participat la un eveniment deosebit! Vezi ce au făcut

 

Șezătoarea Mamelor ediția XV din 2017, organizată de Odoraș în ultimele zile ale lunii iunie, a adus mamelor și graviduțelor prezente la eveniment o mulțime de informații utile despre sarcină, alăptare, alimentație, igiena intimă și vacanță, dar și surprize pentru fiecare. Evenimentul are loc de două sau trei ori pe lună și adună de fiecare dată zeci de părinți. Îți spunem cum a fost la această ediție și te așteptăm cu drag la următoarea!

 

La „șezători”, participantele nu doar se informează despre sănătatea familiei, ci și își oferă o pauză de relaxare, fără copilași, pentru câteva ore. Iată de ce, special pentru mame, am improvizat un „salon de coafuri”, unde o fetiță de doar 9 ani, pasionată de acest domeniu, a creat povești împletite în părul femeilor. Lavinia-Sănduța e pricepută la împletit în două, trei, patru șuvițe și le-a făcut tuturor doritoarelor coafuri drăguțe, de vară, iar noi am răsplătit-o cu daruri.

 

Medicul de familie, Lora Gîțu, a creat o adevărată atmosferă de șezătoare cu informații utile și exemple din experiența sa proprie, povestind despre cât este de importantă alăptarea naturală, apoi cum trecem la diversificarea alimentației la bebeluși și cum respectăm principiile unei alimentații sănătoase. Medicul a menționat că prin alăptare se creează un atașament puternic între mamă și copil și o relație sănătoasă. De asemenea, e important ca mamele să fie cât mai calme, căci stresul afectează gustul laptelui matern, dar și calitățile sale. Despre diversificare, medicul a menționat că e bine să nu trecem la alimentele solide mai devreme de 6 luni.

 

Abordând subiectul – ce alegem: alimentele pentru copii produse industrial sau în condiții de casă, Lora Gîțu a spus că, deși cu mulți ani în urmă era de altă părere, după ultimele studii se arată că nu mai putem avea atâta încredere în produsele din grădină, pământul fiind otrăvit, fără să ne dăm seama. De ce e bine să alegem produsele create special pentru copii – piureuri, terciuri, sucuri? Pentru că acestea sunt trecute printr-o selecție riguroasă, sunt îmbogățite cu vitamine și minerale, procesul fiind mult mai securizat și verificat decât în condiții de casă. În plus, în legume și fructe s-a redus conținutul de fier, calciu, magneziu și multe vitamine importante, uneori de zeci de ori, în nici 100 de ani trecuți. Iar la procesarea termică – coacere, fierbere, înghețare, se mai pierde o bună parte din calități. „Copilul până la un an trebuie să aibă parte de cea mai bună și cea mai sigură mâncare!”, a mai spus medicul. Produsele de la Gerber și Nestle sunt considerate o sursă sănătoasă de alimentație pentru cei mici, care nu conțin coloranți, zahăr, aditivi dăunători, fiind atent selectate și îmbogățite cu vitamine și minerale.

 

Diana Valuța, medic ginecolog-obstetrician la Centrul Mamei și Copilului, a vorbit sincer și deschis cu participantele la eveniment despre sănătatea zonei intime și cum se face igiena corectă. Medicul a menționat că trebuie să urmărim câțiva indici atunci când ne referim la acest aspect și, în special, când observ[m dacă eliminările vaginale sunt normale sau nu. Astfel: cantitatea eliminărilor nu trebuie să deranjeze (femeia să nu se simtă udă), să nu fie prezent mirosul neplăcut, să nu aibă disconfort și durere în zona intimă (mâncărimi, înțepături, usturimi etc.) ș.a. Medicul ginecolog a îndemnat mamele să nu folosească prea des absorbantele de fiecare zi, să evite lenjeria sintetică și să o aleagă, în schimb, pe cea din bumbac, să facă băi frecvente, să evite spălăturile intra-vaginale și să utilizeze doar săpunuri potrivite pentru igiena intimă. Un produs bun pentru îngrijire este Saforelle, creat pe bază naturală, având un PH ușor acid, care calmează și hidratează zona intimă. În cazul necesității restabilirii florei vaginale, se recomandă un produs ce conține probiotice, cum ar fi GynOphilus.

 

Un produs extrem de util pe timp de vară și indispensabil în trusa oricărei familii, dar mai ales într-una unde sunt copii, este Panthenol. Despre aceasta a vorbit Rozalin Rotari, reprezentant Omega Pharma Moldova. Cu un efect răcoritor și regenerant, sprayul Panthenol ajută ideal în caz de arsuri solare sau chiar accidente casnice, până la venirea ambulanței. Avantajul spray-ului este că poate fi aplicat fără a atinge pielea, iar în cazul durerii aproape că nu va fi simțit. Pathenol este și sub formă de cremă, potrivit din primele zile de viață a bebelușului, inclusiv pentru a trata iritația de scutec. Produsul de la Omega Pharma are cel mai ridicat procent de pantenol de pe piața noastră farmaceutică, este testat dermatologic, nu conține parabeni și PEG-uri și are o valabilitate de 2 ani, ceea ce îl face binevenit în farmacia de acasă.

 

Pentru că graviduțele au un statut special la șezători, pentru ele compania NUK a organizat concursuri. Două dintre mămici au concurat la „competiția” cine îmbracă mai rapid și mai îngrijit un bebeluș... păpușă. Hăinuțele de la Maxikids le-au venit perfect „copiilor”, iar viitoarele mame s-au descurcat cu brio și au primit cadouri. Gravidele cu peste 36 de săptămâni au fost invitate și ele să defileze și au primit cadouri frumoase, iar graviduța cu cel mai mare termen de sarcină a fost petrecută la maternitate cu o cutie plină cu daruri de la Fundația Edelweiss și partenerii evenimentului.

 

La pauză participantele au savurat cafea Moka, biscuiți B’sweet și apa OM. Iar la târgul improvizat au putut găsi tot felul de lucruri utile: hăinuțe de la Mi-e Dor, scutece din pânză și pernuțe brodate de la Crăiţele, suzete, biberoane și tot felul de lucruri utile de la magazinul NewKids.md, produse cosmetic de la Chicco, Klorane Bebe și Viorica Cosmetic, produse de sănătate de la PolPharma, New Nordic ș.a. Decorul petru fotografii a fost realizat de Elena Sclifos. Seara s-a încheiat cu o tombolă generoasă de la partenerii evenimentului.

Parteneri: NUK, Nestle, Omega Pharma, Saforelle, Edelweiss

Sponsori, Târg: 
Mi-e Dor, Ushastii Neani, Frosh, New Nordic, Crăiţele, Pufies, New Kids, Chicco, Equilibra, Numis Med, Klorane Bebe, Viorica-Cosmetic, PolPharma, MAXIKIDS ș.a.

Pauza de cafea: Biscuiți 
B'SweetCaffe Moka, Apa OM, Azer Chai

Fotograf: 
Nata Bodiu Photography

Decor: Lenutsa Sclifos

Adaugă comentariu