Lecții de limbă engleză în microbuzele de rută din Chișinău

Lecții de limbă engleză în microbuzele de rută din Chișinău

Ziua de vineri a început cu o experiență frumoasă pentru mine. În timp ce mă deplasam spre serviciu am avut parte de o lecție de limbă engleză. Șoferul unui microbuz de rută preferă ca în loc de muzică sau știri să le pună călătorilor materiale audio de învățare a limbii engleze.

De multe ori m-am confruntat cu situații când în microbuzele de rută șoferii ascultă muzică „ieftină” și la un volum cât mai mare. Eram indignată, dar niciodată nu mi-am permis să le reproșez, știind cât de tare se „aprind” când le zici ceva, doar uneori îi rugam să dea volumul mai încet. Mereu eram decepționată după asemenea experiențe și mă gândeam ce bine ar fi dacă ar exista cenzură la acest capitol.

Astăzi, am fost plăcut surprinsă să observ că într-un microbuz de rută se ascultă lecții audio de limbă engleză pentru începători. Nu știu cu ce scop au fost puse, inițial mă gândeam că șoferul vrea să învețe această limbă și iată că a găsit o cale destul de bună. Dar indiferent care a fost țelul, susțin această inițiativă și cred că ar fi bine ca în fiecare microbuz să se recurgă la așa ceva.

Am observat că, totodată, nicio persoană nu și-a permis să stea cu ochii în telefon, ba chiar mai mult, dacă la cineva suna telefonul, acesta răspundea și vorbea în șoaptă ca nu cumva să sustragă lumea de la „ora de engleză”. Era o liniște mortală, deși microbuzul era destul de aglomerat.

Ce minunat ar fi dacă șoferilor li s-ar distribui material audio și cu lecții de limbă română, de gramatică, dar și de bune maniere. Cred că ar fi un pas foarte important în culturalizarea societății - simplu, util și deloc costisitor. Cu doar 3 lei ai parte de transport și de lecții educative la pachet!

P.S. Pentru prima dată nu regret că am stat aproximativ 20 de minute în ambuteiaj!

Opinie de Ana Prepelița,

redactor revista Odoraș.

Foto simbol: noi.md

Adaugă comentariu