Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Agenția Națională de Sănătate Publică: Nu este real și oportun să poarte măști copiii la școală

Agenția Națională de Sănătate Publică: Nu este real și oportun să poarte măști copiii la școală

Agenția Națională de Sănătate Publică este împotrivă purtatului de măști și mănuși pentru copiii care vor merge la școală din toamnă. Cel puțin asta declară șeful ANSP, Nicolae Furtună, în cadrul unui briefing organizat de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Potrivit lui, accentul ar trebuie să fie pus mai mult pe igiena mâinilor și a explicat în ce condiții elevii ar putea să nu poarte mănuși.

„Copiii din instituțiile de educație timpurie și cei din clasele primare nu este real și oportun să poarte măști și noi ne-am pronunțat vizavi de acest subiect. De fapt accentul nu trebuie de pus iar pe măști, trebuie de pus pe distanță și pe igiena mâinilor și pe asta vom insista.

Cât ține de purtatul de mănuși pentru școlari, poate să nu devină o obligativitate dacă asigurăm condiții pentru igiena mâinilor, pornind de la spălatul mâinilor cu apă caldă și săpun și condiții de dezinfectare a mâinilor. Noi am căutat în aceste zile instrucțiunile pentru grădiniță și Agenția Națională pentru Sănătate Publică s-a pronunțat contra purtatului de măști și mănuși la copiii din această categorie de instituții", a spus Nicolae Furtună.

Elevii din Republica Moldova ar putea reveni la școală începând cu 1 septembrie, dar vor trebui să respecte mai multe cerințe obligatorii determinate de situația epidemiologică gravă din țară.

Astfel, elevii vor trebui obligatoriu să poarte măști, mănuși și să aibă dezinfectant, iar toate acestea ar urma să fie asigurate de părinți.

Sursa: stiri.md; foto: exquis.ro

Share:

Articole recomandate