Alimentele care pot fi periculoase pentru sănătate

Alimentele care pot fi periculoase pentru sănătate

O conservă de pate de porc conține în proporție de 70% aditivi alimentari, apă și slănină. Asta a fost concluzia unui studiu realizat de InfoCons, după ce au fost analizate 40 dintre produsele care se regăsesc pe piaţa în acest moment. Analizele arată și că una dintre cele mai populare gustări este periculoasă pentru sănătate. Un hotdog are 27 de E-uri, scrie digi24.ro

Din punctul de vedere al aditivilor alimentari, pate-ul de porc are în compoziţie între 1 şi 6 E-uri. Cei mai des utilizați aditivi sunt: nitritul de sodiu, carmina și caragenanul.

Un alt aliment pe care îl consumă mult populație poate fi un adevărat pericol pentru sănătate. La o primă vedere, hot-dog-ul, căci despre el este vorba, pare a fi o mâncare sănătoasă, conţinând doar 4 ingrediente principale: pâine, crenvurşti, ketchup şi muştar. În realitate, conține însă 27 de aditivi alimentari.

Ba mai mult, cu un singur hot-dog depășim cantitatea de sare recomandată pe zi cu până la 200%, pentru că acesta conține aproximativ 15g sare. Și cantitatea de zaharuri este îngrijorătoare. Un hot-dog conține peste 32 g de zaharuri, cea mai mare parte provenind din muștar și ketchup. 

Supa la plic poate conţine până la 10 E-uri şi cu 156% mai multă sare decât doza zilnică recomandată de Organizația Mondială a Sănătății.

Adaugă comentariu