Odoraș.

Odoraș.

Sensimyl

Ceaiuri recomandate în sarcină

Ceaiuri recomandate în sarcină

Ceaiurile din plante sunt sigure şi benefice în timpul sarcinii dacă nu se depăşesc dozele indicate. În timp ce băuturile cu cofeină au un efect diuretic, scad absorbţia de nutrienţi şi au un efect direct asupra glandelor suprarenale, ceaiurile din plante au un efect nutritiv, hidratează şi hrănesc corpul în timpul sarcinii. Conțin vitamina C şi antioxidanţi şi te ajută să scazi nivelul de stres şi anxietate. Iată câteva recomandări și interdicții în privința consumului de ceai în timpul sarcinii.

Ceaiul de ghimbir combate grețurile matinale

Ghimbirul ajută procesul de digestive, ameliorează problemele de stomac și uşurează greaţa. Este de ajuns să pui patru sau cinci felii de rădăcină de ghimbir proaspăt la o cană de apă fiartă şi ai voie să bei maximum trei ceşti pe zi.

Ceaiul din frunze de zmeură, sigur din al doilea trimestru

Acest ceai pregăteşte uterul pentru travaliu şi previne hemoragia post-partum. Este bogat în calciu şi magneziu şi este sigur de băut începând din al doilea trimestru. Ar fi bine să bei o cană pe zi până la 24 de săptămâni, apoi două căni pe zi până la 30 de săptămâni şi apoi patru căni pe zi în săptămâna 37.

Ceaiul de urzică - porția de nutrienți

Oferă un nivel ridicat de fier, magneziu şi calciu şi este un ceai nutritiv genial pentru a-l savura pe perioada sarcinii. E de preferat să consumi una sau două căni pe zi.

Ceaiul din frunze de păpădie combate retenția de apă

Un remediu minunat către sfârşitul sarcinii atunci când retenţia de lichide este o problemă. Ceaiul de frunze de păpădie este bogat în potasiu şi are un efect diuretic blând, dar eficient. Ar fi bine să adaugi frunzele de păpădie la un alt ceai, deoarece are un gust uşor amar.

Ceaiul de mentă, remediu în problemele digestive

Este perfect pentru relaxarea muşchilor stomacului şi ajută la liniştirea stomacului deranjat, precum şi la ameliorarea greţei şi vărsăturilor comune la începutul sarcinii.

În timpul sarcinii trebuie să reduci consumul de cofeină, evită ceaiul negru și ceaiul verde. Acestea conțin cantităţi mari de cofeină contribuind astfel la reducerea absorbţiei de acid folic. Dar, dacă eşti dependentă de ceai verde, limitează-te la maximum o ceaşcă pe zi şi încearcă să găseşti un ceai verde fără cofeină.

Sursa: suntmamica.ro

Share:

Articole recomandate