Odoraș.

Odoraș.

Tedi

Blocul în care locuiesc 20000 de oameni. Cum este viaţa în blocul distopic, din care oamenii nici nu trebuie să iasă

Blocul în care locuiesc 20000 de oameni. Cum este viaţa în blocul distopic, din care oamenii nici nu trebuie să iasă

Imaginați-vă o viață în care aveți tot ce vă trebuie în blocul de apartamente și nu trebuie să ieşiţi niciodată afară. Aşa stau lucrurile în blocul în care locuiesc 20000 de oameni, un imobil înalt de peste 200 de metri în care viaţa este diferită faţă de ceea ce numim noi normal.

Pentru unii oameni, ideea de a sta între aceiași patru pereți 24 de ore din 24, 7 zile din 7 poate suna ca un iad… deși ar fi cu siguranță un mod de viață convenabil, nu-i așa?

Ei bine, acesta este modul de viață pentru cel puțin 20.000 de oameni din China. Iar unii dintre ei nu experimentează nimic diferit. Spre deosebire de Whittier, Alaska, acolo unde toţi oamenii din oraş locuiesc în acelaşi bloc, în acest imobil se află ceva mai mulţi locatari.

Blocul în care locuiesc 20000 de oameni

Aceste mii de persoane locuiesc într-un complex cunoscut sub numele de Regent International, o clădire colosală din Qianjiang Century City, situat în districtul central de afaceri din Hangzhou.

Așadar, de ce nu trebuie să plece acești oameni?

Blocul este cunoscut ca fiind un oraș vertical, deoarece oferă locuitorilor săi tot ce au nevoie fără să fie nevoiți să iasă din clădire. Practic, oamenii au la dispoziţie toate necesitățile de care ar putea avea nevoie în interiorul clădirii, nefiind literalmente nevoie să se aventureze în aer liber pentru ceea ce le trebuie.

Desigur, clădirea nu poate oferi aer proaspăt decât dacă deschideți o fereastră, așa că probabil că veți dori să vă îndreptați spre aer și să vă întindeți picioarele din când în când.

Clădirea cu aspect uimitor are o înălțime de 206 metri, oferind 260.000 de metri pătrați de spațiu, ceea ce o face ulterior una dintre cele mai mari clădiri din China.

Complexul poate găzdui până la 30.000 de rezidenți, însă în prezent găzduiește un număr ceva mai mic, de „doar” 20.000 de persoane.

Probabil că vă gândiți ce facilități uimitoare are această clădire pentru a ține oamenii înăuntru… Acest lucru depinde foarte mult de partea clădirii în care locuiești. Dar, oricare ar fi partea, veți găsi facilități la fel ca cele din orașul dumneavoastră.

Printre acestea se numără o zonă de alimentație publică masivă, frizerii, saloane de manichiură, supermarketuri de dimensiuni medii, piscine și chiar internet cafe-uri.

În timp ce ceea ce se află în interior este cu siguranță impresionant, dimensiunea absolută a clădirii este ceea ce a captat atenția multor oameni online.

Atunci când clădirea a fost proiectată de Alicia Loo, designerul șef al celui de-al doilea hotel de șapte stele din lume, Singapore Sands Hotel, aceasta trebuia să fie un hotel de șase stele.

Dar acum prosperă ca o clădire care se mândrește cu mii de apartamente și găzduiește și mai mulți rezidenți.

Apartamentele luxoase sunt populare printre studenți, absolvenți de facultate și tineri profesioniști, cu joburi relativ bine plătite.

Iar dacă sunteți curioși să aflați cât costă să locuiți aici, apartamentele mici, fără ferestre, costă de obicei în jur de 1.500 RMB pe lună, adică 210 dolari, potrivit presei locale. Acest lucru înseamnă că preţul chiriei este mai mic decât în oraşele din România.

Între timp, unele dintre proprietățile mai mari, cu balcoane, se găsesc pe piață pentru 4.000 RMB pe lună, adică în jur de 570 de dolari. Chiar şi aşa, preţul nu este exagerat, având în vedere că mulţi dintre rezidenţi au câştiguri foarte mari, oraşul fiind un centu de afaceri.

Share:

Articole recomandate