Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Caz de tuberculoză depistat în una dintre grădinițele din capitală

Caz de tuberculoză depistat în una dintre grădinițele din capitală

După multitudinea de cazuri de toxiinfecții alimentare din instituțiile preșcolare din țară, acum părinții unei grădinițe din capitală sunt îngrijorați de o altă problemă. Luna trecută, un copil care frecventa această grădiniță a fost diagnosticat cu tuberculoză.

La grădinița nr. 96 din sectorul Botanica al capitalei, a fost depistat un caz de tuberculoză. Fetița afectată de boală se simțea rău și nu mai frecventase grădinița încă de la 11 noiembrie 2016. După 4 zile s-a adresat la medic cu simptome de tuse și a fost diagnosticată cu bronșită. Starea ei de sănătate nu s-a îmbunătățit, de aceea medicii au trimis copilul să facă o radiografie pulmonară, însă nici acolo nu a fost depistată vreo anomalie. Diagnoza de tuberculoză a fost pusă abia la data de 16 decembrie în urma testului Mantoux.

Revoltată de situația actuală din grădiniță, mama a patru copii, a publicat un mesaj pe una dintre rețelele de socializare în care se arată nemulțumită de faptul că copilul ei nu a fost primit astăzi la grădiniță din motiv că nu are făcută proba Mantoux, la fel s-a procedat și cu ceilalți copii care nu au făcut proba respectivă.

Nemulțumirea mamei pornește de la faptul că aceasta nu poate face proba Mantoux, din cauză că fiola respectivă nu se deschide decât atunci când sunt mai multe cazuri în care se suspectează contaminarea cu TBC.

Potrivit mămicii, o bună parte din copiii care frecventează grădinița respectivă, și mai exact din grupa copilului ei, au deja proba Mantoux, deoarece sunt înregistrați la o instituție medicală de stat. Iar pentru cei înregistrați la o instituție medicală privată procesul încă mai durează, până când fiola de tuberculină va fi distribuită la mai mulți pacienți.

De asemenea, mama respectivă este revoltată și de faptul că o bună parte din mămici nu-și vaccinează copii, astfel punându-și în pericol nu doar odraslele lor, dar și copiii din jur.

„Vă spun că e foarte grav! Toate bolile contagioase și periculoase revin periodic datorită celor nevaccinați! Numai eu cunosc câteva mame care refuzând vaccinarea copiilor se laudă că cumpără certificate de la medic de familie și le prezintă la grădiniță! Sau, vreau o mamă voluntar să meargă cu copilul ei nevaccinat în secția de Ftiziatrie, să comunice cu niște copii bolnavi, acum, să vadă cât e de dur și istovitor tratamentul!!!”

Ceea ce se întâmplă în prezent la noi în țară este foarte grav, părinții ar trebui să se autosesizeze și să facă publice toate neregulie care le depistează!

Foto simbol: comohacerpara.com

Share:

Articole recomandate