Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Control medical gratuit pentru bolnavii de maladii cardiovasculare

Control medical gratuit pentru bolnavii de maladii cardiovasculare

A fost lansată Campania de diagnosticare medicală a persoanelor care suferă de maladii cardiovasculare, potrivit Ministerului Sănătății. Astfel, mai mulți pacienți vor beneficia de consultații medicale gratuite și investigații cu echipamente medicale specializate.

Campania a fost organizată  de către Ministerul Sănătății, în parteneriat cu Centrul de Politici şi Strategii în Sănătate, cu scopul de a spori accesul persoanelor din grupurile de risc la servicii medicale calitative, astfel contribuind la profilaxia infarctului miocardic acut.

Pe data de 26 iulie echipa mobilă Cardio, formată din medici cardiologi experimentați și asistentă medicală, se va deplasa la Ștefan Vodă, iar pe data de 2 august specialiștii se vor afla la Leova. Ulterior va fi lansată a doua fază a proiectului și alte regiuni vor fi selectate pentru consultații medicale gratuite.

În Republica Moldova incidența infarctului miocardic acut alcătuiește 5/1000 populație pe an. Mai mult de jumătate dintre pacienții cu infarct miocardic acut decedează într-o ora de la debutul simptomelor, iar pe parcursul următorului an decedează 25% bărbați și 42% femei. 

Foto: cuvantul-liber.ro

Share:

Articole recomandate