Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

(UPDATE) Copil găsit în tufiș după ce părinții au sărbătorit de 1 mai

(UPDATE) Copil găsit în tufiș după ce părinții au sărbătorit de 1 mai

Un bebeluș de câteva luni a fost găsit singur în tufișuri după sărbătorile de la începutul acestei săptămâni. Într-o postare pe facebook, interpreta Roxana a scris că micuțul a fost adus la spitalul pentru copii unde se afla și ea.

Puișorul ăsta a fost abandonat de părinți ...mai bine zis uitat într-o tufa după «майовкэ». Părinții pur și simplu au uitat de el ... Poliția l-a adus la spitalul de copii în salonul unde mă găseam la moment. Înghețat și flămând .....iaca așa părinți...”, a scris Roxana.

UPDATE: Natalia Stati, ofițerul de presă al Direcției poliției capitalei, a comunicat pentru Odoraș că de fapt copilul nu a fost uitat de către părinți. Chiar de 1 mai, mama, o femeie de 35 de ani, din comuna Trușeni, a mers la vecini sau prieteni și acolo a băut mult prea mult alcool. Revenind spre casă la un moment dat s-a răsturnat căruciorul în care se afla micuța de 9 luni, iar mama nu a ridicat-o și să plece mai departe spre casă, ci s-a culcat lângă ea. Respectiv copila nu a fost găsită singură cum s-a crezut inițial. Un trecător a văzut aceasta și a chemat poliția, iar oamenii legii ulterior au chemat ambulanța. Fetița nu a pățit nimic, dar pentru investigații și supraveghere a fost transportată la Spitalul Ignatenco. Mama era în stare avansată de ebrietate.

Femeia trăiește în concubinaj cu tatăl fetiței. Acesta, după ce a aflat despre caz, a mers la spital după copil. Dar medicii l-au direcționat spre Comisia privind protecția drepturilor copilului a sectorului Buiucani. Poliția i-a întocmit un proces contravențional mamei, iar aceasta riscă amendă sau muncă neremunerată în folosul comunității. De asemenea, Comisia privind drepturile copilului urmează să se expună dacă fetița revine în familie sau părinții vor fi lipsiți de drepturi.

Share:

Articole recomandate