Elevii din Chișinău revin de luni la școală cu prezență fizică

Elevii din Chișinău revin de luni la școală cu prezență fizică

Începâd de luni, 7 februarie, elevii din instituțiile de învățământ din Chișinău se întorc la lecții cu prezența fizică. Anunțul a fost făcut de primarul Capitalei Ion Ceban care menționează că decizia a fost luată în cadrul unei ședințe comune a Comisiei municipale Extraordinare de Sănătate Publică și Comisiei pentru Situații Excepționale.

Edilul susține că situația se stabilizează și nu sunt cazuri grave și extrem de grave în instituțiile medicale municipale.

Conform datelor statistice, avem mai puține cazuri raportate la numărul total de populație decât în alte țări. Instituțiile educaționale trebuie să aibă claritate în acest sens, deoarece conform deciziei Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică, mâine este ultima zi până când copiii mai pot învăța online, iar din data de 5 februarie trebuie să revină la lecții”

Nicio țară nu a anunțat că în această perioadă au oprit copiii acasă. Este îngrijorător, ce facem cu bacalaureatul și examenele pentru elevii din clasele a IX-a și a IV-a. Le este complicat şi părinților care au 2-3 copiii să stea acasă pe perioada lecţiilor online” a menționat primarul Capitalei.

Susa foto: adevarul.ro

Adaugă comentariu