Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Elevii unui gimnaziu din Fălești au adunat 7 căruțe cu tehnică uzată

Elevii unui gimnaziu din Fălești au adunat 7 căruțe cu tehnică uzată

Aproape trei tone de deșeuri electrice și electronice. Atât au reușit să adune elevii gimnaziului din satul Egorovca, raionul Fălești în cadrul campaniei „Marea debarasare”. Pentru că închirierea unui microbuz costă mult, iar carburanții sunt neprietenoși cu mediul, elevii au folosit căruța, relatează NordNews.md.

Copiii au bătut la porțile oamenilor din sat și au colectat frigidere, televizoare, microunde, fierbătoare, încălzitoare și acumulatoare.

„Ne place să organizăm ceva în folosul nostru și al oamenilor. Ne-am adunat. Am avut două căruțe și împreună cu sătenii am adunat diferită tehnică.”

„Pentru a avea un mediu mai curat. Pentru a nu aduce daune pământului. Am adunat multe baterii și le-am adus la școală.”

„Vreau să ajut satul din punct de vedere ecologic. Vreau să-mi ajut consătenii, vreau să nu poluăm atât de mult localitatea. Noi doar locuim aici”, au spus elevii.

Din banii obținuți de pe urma vânzării deșeurilor electrice și electronice, elevii vor să cumpere un costum de Moș Crăciun, dar și echipamente sportive.

„Vrem inventar sportiv pentru orele de educație fizică. Poate și niște jocuri.” 

Campania ”Marea Debarasare” a avut loc în peste 40 de instituții de învățământ din Republica Moldova. Deșeurile acumulate vor fi achiziționate de către o companie la un preț de un leu per kilogram.

 

 

 

 

Sursa foto: Nord News

Share:

Articole recomandate