Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Imagini din China: Elevii obligaţi să poarte combinezoane la şcoală

Imagini din China: Elevii obligaţi să poarte combinezoane la şcoală

Nicio restricţie nu pare prea dură pentru chinezi când e vorba de oprirea crizei sanitare, scrie observatornews.ro. Elevii sunt obligaţi să poarte combinezoane de protecţie dacă vor să intre la ore.

Copiii stau cu ghiozdanele în spate, în şir indian şi fără să se apropie prea mult unii de alţii. În China, numărul de infectări creşte pe zi ce trece, iar autorităţile au impus deja, în câteva oraşe, munca de acasă. În ultimele 24 de ore, au fost raportate 192 de noi cazuri.

Un al treilea oraș chinez a fost plasat sub izolare strictă, în timp ce țara încearcă să țină sub control focarele localizate de Covid-19, trimiţând aproximativ 20 de milioane de oameni în lockdown.

Acest lucru ridică numărul total de oameni care sunt acum închiși în casele lor din China la aproximativ 20 de milioane, cu puțin peste trei săptămâni distanță de Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing.

Toți cei 5,5 milioane de locuitori ai orașului Anyang din provincia centrală Henan nu au voie să-și părăsească casele, în timp ce magazinele, restaurantele și fabricile rămân închise, a declarat guvernul municipal Anyang.

4.000 de elevi trimiși în carantină într-un oraș chinez închis

Peste 4.000 de elevi din centrul Chinei au fost trimiși în carantină, duminică, după ce un grup de cazuri de Covid-19 a fost găsit la școala lor, potrivit autorităților locale. Oficialii din orașul Anyang, provincia Henan, au declarat că un total de 4.040 de copii de la școala Tangyin Yucai, de la elevi de la școala elementară până la liceu, au fost transferați în trei unități de carantină centralizate.

Videoclipurile din mass-media de stat chineză și din rețelele de socializare i-au arătat pe studenți purtând costume întregi pentru substanțe nocive în timp ce se urcau în autobuze. Oficialii Anyang au declarat marți că au impus un blocaj strict tuturor celor 5,5 milioane de locuitori ai orașului, după ce au confirmat un total de 84 de cazuri într-un cluster local de Covid.

Strategia Zero-Covid

China este unul dintre singurele locuri din lume care încă își propune să elimine Covid-19 în granițele sale. Dar frustrările rezidenților închiși subliniază provocarea din ce în ce mai mare cu care se confruntă politica sa zero-Covid, care se bazează pe un manual de testare în masă, carantine extinse și blocări rapide pentru a elimina orice reapariție a virusului.

Alături de China continentală, Hong Kong este unul dintre puținele locuri din lume care încă urmărește o  politică zero-Covid. Asta înseamnă că majorității nerezidenților li se interzice intrarea, în timp ce aproape toți sosirile în străinătate trebuie să treacă prin  21 de zile de carantină  – chiar dacă sunt complet vaccinați.

Share:

Articole recomandate