Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

În ultimele 7 zile peste 800 copii refugiați din Ucraina au fost înscriși în instituțiile de învățământ din Capitală

În ultimele 7 zile peste 800 copii refugiați din Ucraina au fost înscriși în instituțiile de învățământ din Capitală

Primăriei municipiului Chișinău informează luni, 18 aprilie, că în cursul săptămânii trecute (11-15 aprilie 2022), în instituțiile preșcolare din capitală au fost înscriși temporar 213 copii din rândul familiilor refugiate din Ucraina. De asemenea, au fost înscriși provizoriu 613 copii în cadrul a 49 de instituții de învățământ primar și gimnazial, ciclul I și II.  

Datele cu privire la acest subiect au fost comunicate luni, în timpul ședinței operative săptămânale a serviciilor Primăriei, de către Andrei Pavaloi, șef-adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport.

Totodată, conform sursei citate, în săptămâna precedentă, 121 de copii din rândul refugiaților au fost înscriși în învățământul extrașcolar. La fel, 17 cadre didactice au efectuat activități educaționale cu un număr de 72 de minori refugiați, inclusiv în centrele de plasament temporar. Alți 30 de copii au beneficiat de activități în școlile sportive din Chișinău.

Centrul psiho-socio-pedagogic al municipalității a acordat sprijin specializat pentru 87 de refugiați, printre care consiliere individuală și referințe.

Potrivit ultimelor informații publicate de Poliția de Frontieră, pe teritoriul R. Moldova se află peste 90 de mii de cetățeni ucraineni.

Sursa foto: TRM

Share:

Articole recomandate