Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

O nouă ediție a Ghidului gratuit Odoraș vine cu multă informație pentru graviduțe

O nouă ediție a Ghidului gratuit Odoraș vine cu multă informație pentru graviduțe

Cea de-a treia ediție a Suplimentului Odoraș își așteaptă cu drag cititoarele. Indiferent că sunteți deja mamă, graviduță sau abia planificați un copilaș, în această ediție veți găsi suficientă informație pentru orice etapă - de la concepere până la vârsta de un an și mai mult.  

Zeci de articole și informații utile în noul ghid

Această ediție vine cu multă informație utilă despre pregătirea corpului înainte de sarcină, schimbările care au loc în timpul celor nouă luni, cât și despre cât de rapidă poate fi recuperarea post-partum. Toată informația este condimentată cu informații ale celor mai buni medici din domeniu, și completată cu articole despre legi și îndemnizaţii etc. La fel, Suplimentul Odoraş conține articole interesante și utile mămicilor care deja au născut.

Ghidul a apărut în zece mii de exemplare şi va fi distribuit, ca şi primele două, gratuit în clinicile medicale private din țară. Îl puteți obţine atunci când mergeți pentru examenele USG,  la o clinică privată (sau la Şcoala Mamelor), împreună cu mici daruri pentru însărcinate, dar și pentru viitorii bebeluși.  De asemenea, ghidul va fi distribuit tuturor mamelor care vor naște la Centrul Mamei și Copilului, împreună cu o cutie cu daruri.

Suplimentul Odoraş este aprobat de Societatea de Obstetrică şi ginecologie din Republica Moldova şi de Asociaţia de Medicină Perinatală.

Sebastian – copilul soare care reprezintă această ediție

Coperta acestei ediții este înfrumusețată de un bebeluș adorabil de doar cinci lunișoare pe nume Sebastian, care pur și simplu cucerește prin zâmbetul său inocent. Mama băiatului ne-a confirmat presupunerile. Mezinul familiei Bubuioc este un copil nu doar foarte vesel, activ și mereu binedispus, ci și foarte așteptat. “Fiul mai mare, Cristian și-a dorit atât de mult un frate încât nici acum după cinci luni de când a obținut statutul de frate mai mare, nu-i vine să creadă. Se joacă cu el, îl dădăcește și este atent la fiecare necesitate a lui”, spune Valentina. „Sebastian e un copil soare și odată cu nașterea lui în familia noastră a dispărut monotonia. Tot datorită lui, azi am și eu fericita ocazie să savurez din plin splendoarea maternității”.

Olga Scorpan, fotografa familiilor fericite

Cea care a surpins momente plăcute, deosebite și unice din prima ședință foto adevărată a acestui bebeluș dulce a fost iarăși Olga Scorpan. „De la ultima noastră întâlnire pentru coperta celui de-al doilea supliment Odoraș am avut parte de multe ședințe frumoase și luminoase cu mămici cu burtici, bebeluși nou-născuți și familii fericite. Cu fiecare ședință foto acumulez nu doar o nouă experiență… Fiecare model mă învață ceva nou și rămâne în inima mea pentru totdeauna. Așa a fost și ședința foto cu Valentina și micutul Sebi  - armonioasă și plăcută. Totul a decurs mai mult decât perfect. Valentina este o persoană pozitivă, a zâmbit și a fost deschisă la recomandările mele. Sebi, un băiețel minune a fost cuminte și a zâmbit în cadru. Ne-am simțit atât de bine împreună, că în final bebelușul a reușit să adoarmă, iar eu i-am făcut poze de nou-născut în coș, înfășat în păturică", povesteşte Olga Scorpan. 

Între timp am achiziționat tehnnică foto mai performantă, recuzită pentru ședințe foto și desigur hăinuțe pentru bebeluși. Am legat prietenii noi și colaborări cu colegi fotografi, designeri de accesorii și hăinuțe pentru bebeluși și copilași și meșteri pentru recuzită newborn.

Am făcut cursuri newborn în fotografie, am învățat mici secrete despre cum să fotografiem un bebeluș la lumină naturală, cum se înfașă corect în wrap, cum se liniștesc bebelușii în caz că plâng și desigur despre decor și recuzita pentru ședințele foto. Am mai învățat micile secrete ce țin de retușare în photoshop și literoom. Mereu caut să îmi îmbunătățesc cunoștințele în domeniul fotografiei așa că în fiecare seară privesc tutoriale și video, ca mai apoi să aplic totul în practică”, mai spune fotografa. O puteţi pe contacta pe Olga Scorpan pe pagina ei sau la telefonul 079662222 pentru sesiuni foto şi amintiri deosebite de familie.

Puteţi răsfoi Suplimentul Odoraş în varianta electronică AICI. Iar varianta print o veţi putea primi în curând la: Centrul Mamei şi copilului (la naştere) sau la clinicile private (la examenul ecografic sau la Şcoala Mamelor): Medpark, Repromed, Sănătate (dr. Pitel), Extramed, Familia, Pediatrica, Invitro. Sperăm că informația selectată și inclusă în cel de-al treilea Supliment Odoraș să vă fie de ajutor chiar de la începutul marii călătorii care se numește “maternitate” . 

 

     

           

   

 

Foto: Olga Scorpan Photography

Share:

Articole recomandate