Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Pianul din Parcul Valea Trandafirilor va bucura copiii de la Centrul Comunitar Atlant

Pianul din Parcul Valea Trandafirilor va bucura copiii de la Centrul Comunitar Atlant

A colorat sufletele a zeci de trecători prin intermediul notelor muzicale timp de 10 zile, dar odată cu scăderea temperaturilor de afară, pianul de pe Aleea Colorată din Parcul Trandafirilor a fost donat Centrului Comunitar pentru Copii și Tineri „ Atlant”. Instrumentul va bucura de astă dată mai mulți copii și tineri, cu vârstele cuprinse  între 7-25 de ani, veniți din familii social-vulnerabile, orfani sau cu necesități speciale.

Curioși fiind, am contactat-o pe Otilia Cotruța, coordonatoarea proiectului Parcul Meu, care ne-a spus că propunerea de a dona pianul Centrului Comunitar pentru Copii și Tineri „Atlant” a venit din partea unui vizitator al Aleii Colorate, în momentul în care a aflat că odată ce vremea va fi mai ploioasă – pianul va fi luat din parc.

Împreună cu alți membri ai echipei proiectului Parcul meu, inițiat de Ongan Tekstil, am făcut o vizită la acel centru. Am aflat că aproximativ 160 de copii sunt înscriși în cercuri de dans, canto sau arte plastice. Zilnic, orele sunt frecventate de cel puțin 40 de copii și tineri. Majoritatea dintre ei provin din familii social-vulnerabile sau sunt cu necesități speciale”, a spus Otilia Cotruța.

Înainte de a fi efectuată ultima reparație, Centrul „Atlant”a avut un pian. Din cauza că era prea vechi, acesta nu a suportat transportările și s-a deteriorat. De atunci, lecțiile de muzică nu au mai fost însoțite de sunetul clapelor. „Aflând aceste detalii, relatate de directoarea centrului Victoria Garabagiu, nu am mai stat pe gânduri, așa cum ne doream ca pianul să fie util  în noua sa casă. Acțiunea nu s-a lăsat mult așteptată. Pianul a ajuns la centrul „Atlant”pe data de 24 octombrie. A fost acordat de un specialist care activează în cadrul Teatrului Național de operă și Balet – Victor Nacai, un domn cu inimă mare și un adevărat doctor al instrumentelor muzicale”, a menționat coordonatoarea proiectului.

Deja pe data de 25 octombrie, Maria, una dintre vizitatoarele Centrului Comunitar, a oferit un mini-concert pentru colegii ei.

 

 

Otilia Cotruță a mai spus că Aleea Colorată cu siguranță va fi înfrumusețată și în continuare de notele muzicale, chiar dacă nu va fi neapărat în același format. De exemplu, dacă ziua de sâmbătă, 28 octombrie curent, nu va fi ploioasă, atunci saxofonistul Sergiu Durush va fi cel care va dicta tempoul și melodia frumoasei seri de octombrie. Prestația acestuia va fi continuată de tinerii interpreți din trupa „Câine”.

 

Instalarea pianului pe Aleea Colorată este un act de cultură aleatoriu, realizat de echipa Parcul Meu, proiect inițiat de Ongan Tekstil. Echipa Parcul Meu îndeamnă și alți promotori ai valorilor culturale să se alăture inițiativei și să contribuie la promovarea frumosului.

 

Foto: facebook.com/Parcul Meu

Share:

Articole recomandate