Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Regina Elisabeta a părăsit pentru totdeauna Palatul Buckingham

Regina Elisabeta a părăsit pentru totdeauna Palatul Buckingham

Regina a decis să-și ia definitiv rămas bun de la Palatul Regal din inima Londrei. Va trăi de acum înainte doar la Castelul Windsor, locul „plin de amintiri” în care a locuit cu iubitul său Philip până la moartea acestuia.Ultima hotărâre luată de Regina Elisabeta are legătură cu simbolul monarhiei britanice, scrie tvmania.ro

Regina Elisabeta a părăsit inițial Palatul Buckingham, din cauza pandemiei de Covid-19, în martie 2020. Atunci, s-a mutat la Castelul Windsor, departe de centrul Londrei, unde a locuit cu soțul ei Philip până la moartea acestuia, în aprilie. Acum Regina e hotărâtă: acolo vrea să rămână. Nu se va mai întoarce niciodată la Palatul Buckingham. Daily Mail a mai dezvăluit că suverana acum în vârstă de 95 de ani, care tocmai s-a vindecat de Covid, va munci mai mult de acasă în perioada următoare.

Aceasta se va întâlni cu demnitari și oficiali la castelul său din Berkshire. În ceea ce privește călătoriile, acestea vor fi reduse la minimum. Pe de altă parte, însăși suverana și-a recunoscut fragilitatea: „Nu mă pot mișca”, spunea ea în urmă cu câteva zile, în timpul unei audiențe la Windsor, susținută de un baston.

Palatul Buckingham intră în renovare

Decizia de a rămâne la Windsor poate să fi fost influențată și de renovările Palatului Buckingham, care vor continua până în 2027. Totodată, autorul regal Hugo Vickers a explicat pentru Sunday Times că Windsor este locul pe care regina „îl iubește cel mai mult”.

„Acolo are amintirile ei cu Prințul Philip, acolo are poneii ei. Și rămânând acolo, este mai aproape de familia ei”.

Fiul Andrew locuiește la Rowe Lodge, chiar pe proprietatea Windsor. Prințul Edward și soția sa Sophie Wessex se află în Bagshot Park, la doar 10 mile distanță. La Windsor, regina este vizitată în mod regulat de prințul Charles, prințesa Anne și ducii de Cambridge. Dar mai presus de toate, aici se odihnește iubitul ei soț Philip, îngropat în cripta regală a Capelei San Giorgio.

 

 

Sursa foto: timpul.md

 

Share:

Articole recomandate