Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Se reia campionatul intern de fotbal din Ucraina. Reguli strice la meciuri: Fără spectatori și cu buncăre antirachetă

Se reia campionatul intern de fotbal din Ucraina. Reguli strice la meciuri: Fără spectatori și cu buncăre antirachetă

După opt luni de pauză, marți, 23 august, se reia fotbalul în Ucraina. De la 13:00 are loc primul meci, Șahtior Donețk – Metalist 1925, scrie cotidianul.

În Ucraina nu s-a mai jucat fotbal de la mijlocul lui decembrie, când sezonul a fost întrerupt. Meciurile urmau să reînceapă pe 25 februarie, dar campionatul a fost oprit după războiul declanșat de Rusia.

Azi se vor juca din nou meciuri în Ucraina, fiind programate 4 partide din prima etapă a sezonului. În total, în prima etapă ar fi trebuit să se dispute 8 meciuri, însă duelul dintre Minai și FC Lvov a fost amânat, iar partidele lui Dinamo Kiev și Dnipro au fost reprogramate pentru luna noiembrie, cele două echipe fiind implicate în preliminariile competițiilor europene, potrivit Gsp.

Meciurile se vor disputa în Kiev și în apropiere Capitalei, fiind luate măsuri de protecție. Fanii nu vor avea voie să vină la stadion, iar jucătorii și oficialii prezenți la meciuri vor trebui să fugă în buncărele antirachetă dacă în oraș se vor auzi sirenele care anunță raiduri aeriene.

În noul sezon vor lua startul 16 echipe, iar printre ele nu se vor afla Mariupol și FC Desna Chernihiv, cluburi din orașe grav avariate de atacurile rusești.

„Este o inițiativă unică în istorie. Avem fotbalul împotriva războiului, chiar în timpul războiului. Fotbal pentru pace. Să avem meciuri de fotbal nu e doar despre sport. Arată curajul oamenilor noștri și dorința pentru victorie”, a spus Andriy Pavelko, președintele Federației de Fotbal din Ucraina, citat de Marca.

 

 

 

Sursa foto: evenimentul.md

Share:

Articole recomandate