Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Svetlana Sainsus despre cazul bătrânului reținut pentru furt de la magazin: Să fie ăsta cel mai mare furt în istoria Moldovei!

Svetlana Sainsus despre cazul bătrânului reținut pentru furt de la magazin: Să fie ăsta cel mai mare furt în istoria Moldovei!

Svetlana Sainsus, fondatoarea platformei caritate.md, a reacționat la informația despre un bătrân reținut de pază și predat poliției precum că ar fi încercat să fure salam sau mâncare pentru pisici de la magazinul Velmart și i-a transmis ajutoare acestuia, dar și a venit cu un îndemn atât către societate, cât și către administratorii magazinelor.

Vedeți mai jos ce a scris:

Cazul bătranului de la „Velmart” . Imediat după știre, pentru că mi-i greu acum să mă deplasez personal cu fetița, am rugat sora și a mers la el, cu de toate, și pentru el și pentru pisicuțe și câinele lui hrană îndeajuns.

Domnul Vasile a transmis doar energie pozitivă și bunătate. Nici nu mi se leagă aici deja versiunea furtului. A povestit surorii că a încurcat codurile în magazin cel de salam cu hrana pentru pisici. Aici îmi aduc aminte de mine, cum am încurcat codurile produselor la cântar și nu doar o dată pentru că mereu sunt cu nasul în telefon, așa că îl înțeleg perfect. Iau în calcul și varianta că a făcu-o intenționat cum îl învinuiește administrația magazinului ca să ia mai ieftin cumpărătura, iau și furtul în calcul... fie și asta, tot nimeni nu îmi va schimba părerea că avem în față un om bun și luminos, om care s-a gândit în primul rând la pisicile lui și la câine ca să-i hrănească cumva și nu a facu-o de viață bună!

Am insistat mult să ne lase să-l ajutăm mai mult, să deschidem un cont și să-i asigurăm măcar pe câțiva ani traiul! Domnul Vasile cu o modestie și o recunoștință frumoasă, a refuzat și a spus că este mai mult decât bucuros deja pentru ce i-am adus... și că mai departe se descurcă, are și nepoți care îl ajută.

Cazul a devenit atât de viral și mulți postează adresa și numărul lui public! Telefonul lui sună nonstop! Vă rog nu faceți asta. El e unul, noi mii... și e obositor pentru el, deja a stins telefonul pentru că este exces de atenție. Eu vreau să-l las câteva zile să treacă această „nebunie” și o să revin ca să-i propun iarăși ajutor hrană pentru animăluțele lui și vă țin la curent dacă va accepta, dacă nu, nu ne rămâne decât să luăm o lecție din toată aceasta istorie , o lectie de bunătate. Din fructele care erau în pachet, sora îmi povestea cum el a acos și împărțea la toți prezenți în ogradă. Suflet curat, orice ar zice renumitul Velmart. Lasă să fie ăsta cel mai mare furt în istoria Moldovei.

Un sfat magazinului Velmart și celorlalte - instalați la intrare o boxă pentru hrană și oricine dorește să „arunce” acolo pentru bătrâni sau pentru cei care au nevoie, un pachet de paste sau o cutie de hrană pentru pisici și atunci vă asigur că niciun bătrân nu va mai „încurca codurile”. Fiți mai buni, chemați bunătatea din voi când vedeți așa ceva, nu poliția. Pace și sănătate tuturor!

Share:

Articole recomandate