Un centru de zi pentru persoanele cu autism va fi creat în capitală

Un centru de zi pentru persoanele cu autism va fi creat în capitală

Un centru de zi pentru adolescenții și maturii cu autism va fi creat în capitală. Un acord în acest sens a fost semnat astăzi de către șeful Direcției generale asistență medicală și socială (DGAMS) a municipiului Chișinău, Boris Gîlca, și directorul executiv al asociației obștești „SOS Autism”, Aliona Dumitraș, transmite MOLDPRES.

În cadrul evenimentului, Boris Gîlca a specificat că prin semnarea acordului s-a dat undă verde pentru crearea unui serviciu esențial și unic în Chișinău. „Această inițiativă are drept scop dezvoltarea unui parteneriat continuu între primăria capitalei și organizațiile societății civile. Ne dorim să creăm un mediu majoritar tolerant și, prin intermediul specialiștilor, să ajutăm persoanele cu autism în procesul de incluziune socială”, a spus Boris Gîlca.

La rândul său, directorul executiv al asociației obștești „SOS Autism”, Aliona Dumitraș, a menționat că noul centru va avea o capacitate minimă de 25 de persoane și va fi dotat cu mobilier, echipament și infrastructură adaptată persoanelor cu autism. „La fel, urmează a fi pregătit personalul care va activa în cadru centrului, pentru a pune în aplicație cele mai bune practici în procesul de instruire a persoanelor cu autism”, a subliniat Aliona Dumitraș.  

 

 

Sursa foto: autismartaadhd.ro

Adaugă comentariu