Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Vibrionul de holeră a fost depistat la plaja de la Vadul lui Vodă. Recomandări pentru cetățeni

Vibrionul de holeră a fost depistat la plaja de la Vadul lui Vodă. Recomandări pentru cetățeni

Pe plaja de la Vadul lui Vodă a fost depistat vibrionul de holeră. Anunțul a fost făcut de Boris Gîlcă, șeful Direcției Sănătate a Primăriei Chișinău, în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor primăriei Chișinău din 20 iunie, scrie newsmaker.

Gîlcă a menționat că în perioada estivală, Centrul de Sănătate Publică Chișinău examinează și prea studii de santinelă referitor la anumite infecții în bazinele acvatice.

„Vreau să atenționez populația, conform ultimei probe, la plaja de la Vadul lui Vodă s-a depistat vibrionul de holeră, de aceea atenționăm foarte atent pe cei care fac plajă și se vor scălda în bazinele acvatice – să fie foarte atenți, să asculte de sfatul medicilor. Dacă fac o baie acvatică, neapărat după aceasta să facă și duș”, a spus Gîlcă.

Totuși, a adăugat el, cei care se scaldă în bazinele acvatice din țară trebuie rămână în alertă cu privire la posibile urmări.

Vibrionul de holeră este o bacterie Gram-negativă în formă de virgulă. Unele tulpini ale aceste bacterii reprezintă agentul etiologic al holerei.

 

 

 

Sursa foto: wikipedia

Share:

Articole recomandate