Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Zeci de mame îmbrăcate în port tradiţional şi-au alăptat copiii sincron (FOTO)

Zeci de mame îmbrăcate în port tradiţional şi-au alăptat copiii sincron (FOTO)

Aproape 70 de mame şi-au alăptat copiii în acest weekend, în cadrul evenimentului "Marea Ataşare Bucureşti 2016", parte din campania de alăptare sincron la nivel mondial prilejuită de Săptămâna Internaţională a Alăptării. Evenimentul a avut loc la București, iar momentul a fost reflectat şi în presa internaţională, alături de alte iniţiative similare din SUA, India şi Filipine, potrivit adevarul.ro.

Sâmbătă dimineaţa nu mai puţin de 68 de mame au răspuns apelului şi, îmbrăcate în frumoase cămăşi populare, şi-au alăptat pruncii, timp de un minut, pentru a sublinia importanţa alăptării natural.

Conform unui studiu publicat de UNICEF, peste 800.000 de copii mor anual pentru că nu sunt alăptaţi la sân în prima oră de viaţă şi după aceea, până la cel puţin şase luni. Bebeluşii care nu primesc lapte de la sân sunt expuşi de şapte ori mai mult riscului de a muri de infecţii decât cei care sunt alăptaţi, mai arată raportul UNICEF. 


Alături de imaginile cu mamele din România au fost prezentate şi fotografii care au surprins mame din Filipine, India şi SUA în cadrul unor evenimente similare organizate în cadrul campaniei „Marea  Ataşare Globală”. 

Sursa: adevarul.ro

Foto: dailymail.co.uk

 

Share:

Articole recomandate