Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Zi de doliu în Republica Moldova în memoria victimelor războiului din Ucraina

Zi de doliu în Republica Moldova în memoria victimelor războiului din Ucraina

Potrivit decretului semnat de președinta Maia Sandu, doliul este instituit întru comemorarea victimelor războiului declanșat de către Federația Rusă împotriva Ucrainei, pe 24 februarie 2022, și în „semn de profundă compasiune și solidaritate față de poporul ucrainean”, transmite politics.md 

În toate localitățile din țară, precum și în misiunile diplomatice și consulare ale R. Moldova de peste hotare, Drapelul de Stat va fi arborat în bernă, iar la ora 12:00 se va cinsti memoria victimelor războiului din Ucraina prin  păstrarea  unui  moment  de  reculegere.

Totodată, li se recomandă autorităților publice, întreprinderilor și organizațiilor să renunțe astăzi la desfășurarea acțiunilor distractive în masă, iar instituțiilor mass-media – să țină cont de specificul acestei zile la editarea publicațiilor și la formarea programelor”.

Astăzi este a 40-a zi de război în Ucraina. De la începutul invaziei ruse asupra Ucrainei, potrivit ONU, au murit peste 1400 de civili ucraineni, iar mai mult de două mii au fost răniți.

Sursă foto: realitatea.md 

Share:

Articole recomandate