Top 8 state cele mai bune pentru mame

Top 8 state cele mai bune pentru mame

Există țări care chiar stimulează și susțin foarte mult mamele, iar ajutorul pentru a spori natalitatea este real, nu doar în declarații. Din articol afli care sunt țările care încurajează maternitatea și oferă beneficii speciale femeilor care-și doresc să devină mame.

 

Norvegia

În topul țărilor în care maternitatea este încurajată se află statele scandinave. Pe primul loc este Norvegia, unde sistemul medical se numără printre cele mai eficiente din lume. Sarcina este monitorizată la cel mai înalt nivel pe toată durata, iar moașele sunt bine pregătite și pot oferi sfaturi prețioase despre îngrijirea copiilor.

Finlanda

O altă țară în care viitoarelor mămici li se acordă o îngrijire specială este Finlanda. Un studiu a relevat faptul că mamele din această țară sunt cele mai fericite din lume. Mai mult, în primele nouă luni ale copilului mamelor li se acordă o indemnizație specială. În timpul sarcinii o gravidă merge la consult de 10-15 ori.

Suedia

Tot un stat nordic completează podiumul celor mai bune țări pentru mame. Și asta pentru că venitul pe cap de locuitor în Suedia este printre cele mai mari din lume. În plus, rata mortalității în rândul mamelor și a bebelușilor este extrem de scăzută.

Islanda

Din 1970, Islanda și-a modificat politica de natalitate,oferind numeroase beneficii atât mamelor, cât și taților. După ce copilul împlinește vârsta de trei ani trebuie înscris la grădiniță. În plus, pentru familiile cu venituri mici, cheltuielile grădiniței sunt suportate de către stat.

 

Alte țări bune pentru mame mai sunt:

Danemarca

Spania

Belgia

Germania

 

Informații: clickpentrufemei.ro

Foto simbol: shkolazhizni.ru

Adaugă comentariu