6 principii de viață ale mamelor de succes și fericite
- 2017-07-05
- 9401
Pamela Drukerman, autorea uneia dintre cele mai vândute cărți din lume „Copiii francezi nu scuipă în mâncare atunci când mănâncă”, este de părere că practicile și regulile de viață ale francezilor ar putea să le fie de mare folos părinților. Vezi după ce principii se conduc francezii și datorită cărui fapt aceștia reușesc să fie părinți buni și să ducă un stil de viață sănătos.
1. Mame ideale nu există
O mamă care lucrează se străduiește întotdeauna să fie o mamă perfectă și înțelegătoare pentru copilul ei, dar în același timp, să aibă și o carieră de succes. Ceea ce este aproape imposibil de realizat, de aceea nu încerca să fii o mamă ideală, ci fii o mamă bună pentru copilul tău și întotdeauna gândește-te la următoarea expresie: „Mame ideale nu există!”. Nu încercați să vă exploatați copiii atunci când veniți de la muncă și să-i puneți să facă o sumedenia de însărcinări. De exemplu, mamele franceze îți doresc să aibă copii deștepți și realizați în viața, dar acestea nu-și impun micuții să citească sau să scrie până la vârsta de 6 anișori. În tot acest timp se acordă o atenție deosebită asupra concentrației copilului, comunicării, propriului control etc.
2. Întotdeauna trebuie să aveți sursa proprie de venit
În unele țări se consideră o căsnicie fericită atunci când bărbatul câștigă foarte mulți bani și are grijă să-și întrețină soția. În Franța nu este deloc așa. Femeile sunt de părere că trebuie să aibă sursa proprie de venit chiar și atunci când bărbatul are o carieră de succes și o pot asigura cu tot ceea de ce are nevoie. Ele mereu gândesc astfel: „Dar ce va fi dacă într-o zi totul va eșua?”. Fiecare femeie trebuie să aibă o profesie, un loc de muncă sau orice altă sursă constantă de venit. După concediul de maternitate, femeile franceze revin foarte repede la muncă, pentru a fi sigure că vor fi în stare să-i ofere copilului tot de ce are nevoie.
3. Nu vă dedicați toată viața copilului
Grija mamei pentru copii este incomparabilă, chiar și așa, nu faceți sacrificii mari de dragul lor. Francezii sunt de părere că fiecare persoană, în special părinții, au nevoie de intimitate și de timp liber pentru propria persoană. Nu încerca să te ignori și să faci totul ca cel mic să se simtă excelent, fă totul în măsura posibilităților și nu uita nici de tine. O mamă împlinită și fericită = copil fericit.
4. Periodic plecați departe de copil, în așa fel veți deveni o mamă mai bună
Dacă copilul este deprins ca mereu să fie mama lângă el și să se implice în tot ceea ce face, atunci acesta nu va avea niciodată încredere în sine. În așa fel va ști că întotdeauna va avea un sprijin și că cineva va putea rezolva problemele în locul său. Copilul nu va ști să interacționeze cu oamenii din jur și nici nu va fi în stare să observe problemele, nevoile, dar și bucuriile oamenilor. Nu trebuie să renunțați radical la tot și să vă lăsați copilul fără supraveghere, ci pur și simplu aveți grijă ca cel mic să stea cu cineva de încredere cât timp nu sunteți alături.
5. Nu te mai simți întotdeauna vinovată
Încetează să te simți vinovată în fața copilului din cauza că lucrezi și nu îi acorzi suficientă atenție. Acesta este un sentiment distructiv și nu va schimba nimic în relația cu cel mic. Important este să recuperezi totul și să petreci mai mult timp cu copilul tău atunci când ești mai liberă de la serviciu. Atunci când ești împreună cu copilul nu petrece timpul cu el superficial, mergând la plimbare și vorbind la telefon cu o prietenă în timp ce el se joacă, ci încearcă să discuți cu el, să te joci sau să mergeți undeva pentru a vă distra.
6. În relația părinților sunt momente la care copiii pur și simplu nu trebuie să ia parte
În Franța părinții se dedică în totalitate copiilor doar în primele 3 luni de viață a acestuia. Ei mai numesc această perioadă „primele o sută de zile”. În acest timp copilul poate dormi în aceeași cameră cu părinții sau chiar în patul lor. După 3 luni francezii își obișnuiesc copiii să doarmă în pătuțul lor și în propria cameră. Pentru ei dormitorul este un spațiu intim, care aparține doar cuplului. Copiii nu pot merge la părinți în cameră atunci când doresc. Ei trebuie să știe că adulții au anumite perioade când trebuie să fie doar în doi.
Foto: the-pled.ru; ihappymama.ru