Câteva reguli ca să-ți storci corect laptele
- 2017-07-20
- 9956
Multe proaspete mămici decid să revină la muncă într-un termen relativ scurt de la naștere, însă aleg să-și hrănească odorașul în continuare cu lapte matern. În aceste condiții femeile trebuie să cunoască cum se stoarce corect laptele, cum poate fi păstrat și cum se încălzește atunci când i se oferă copilașului.
Din articolul nostru aflați câteva reguli importante pentru stoarcerea și păstrarea laptelui matern.
Ce fac când storc laptele?
Specialiștii le recomandă femeilor să se relaxeze atunci când vine momentul să stoarcă laptele. Acestea pot să se uite la imaginea copilașului lor în telefon sau printată, sau pot să și-l imagineze pe parcursul procesului. Multe mame spun că atunci când se obișnuiesc cu pompa pentru sâni, se simt relaxate și folosesc timpul ca să se mai documenteze pentru muncă, să citească etc.
Se recomandă ca aceasta operațiune să aibă loc la aceeași oră în fiecare zi. Dacă folosești pompa o dată la 3 ore, atunci este posibil să produci tot laptele de care are nevoie bebelușul pe parcursul zilei.
Cum transport, păstrez și încălzesc laptele matern?
Este important să începi a face o provizie de lapte în frigider încă înainte de a reveni la muncă, deoarece vei avea nevoie de suficient lapte pentru prima zi de lucru.
Pompează și depozitează laptele în butelii de sticlă sau de plastic, sau în pungi special concepute în acest scop.
Studiile arată că anumite componente din lapte se prind de sticlă și poate că vasele din plastic sunt cea mai bună soluție. Dar un dezavantaj al pungilor speciale e că se pot rupe și observi acest lucru abia când pui laptele la încălzit.
Pune etichete cu data stoarcerii pe fiecare sticlă și folosește întâi laptele stors mai înainte. Nu umple sticlele sau pungile de tot pentru că trebuie să aibă loc să se dilate când îngheață.
Depozitează laptele proaspăt stors în frigider atunci când ești la locul de muncă. Adu-l acasă într-un frigorifer cu multă gheață dacă drumul îți ia mai mult de 30 de minute. Însă se consideră că laptele proaspăt stors poate fi ținut la temperatura camerei timp de 6 ore.
Dacă pui la frigider laptele pompat luni, persoana care îngrijește copilul i-l poate da marți și tot așa - laptele stors azi poate fi oferit micuțului a doua zi.
Încălzește laptele ținând sticla sau punga cu lapte sub un jet de apa caldă sau punându-le într-un vas cu apă caldă. Nu folosi alte metode de încălzire căci temperatura ridicată distruge anumiți nutrienți. Înainte de a fi dat copilului trebuie scuturat ușor vasul cu lapte în timp ce se încălzește.
Informații: sfatulmedicului.ro
Foto simbol: 7ya.ru