Consumul alunelor în timpul perioadei de alăptare poate reduce riscul de alergii la copil
- 2019-03-07
- 3064
Un studiu recent efectuat la Institutul Pediatric de Cercetare din Manitoba, Canada, aduce vești bune mămicilor care consumă alune în perioada alăptării, dar care introduc alunele și în alimentația bebelușilor lor în primul an de viață.
Conform cercetătorilor, consumul alunelor în timpul alăptării previne dezvoltarea alergiilor la copii. Studiul a urmărit legătura dintre mamele care au consumat acest aliment în condițiile menționate mai devreme și copiii lor și reacțiile imunitare de mai târziu.
„Este important ca mama să consume alunele în timpul alăptării, dar să și ofere copilului acest aliment în primul an de viață, astfel încât el să fie imun la alergie”, declară Meghan Azad, unul dintre cercetătorii care au participat la acest studiu.
Rata alergiilor la copii a crescut cu 7% în Canada în decursul ultimilor ani, iar alergia la alune este una dintre cele mai frecvent întâlnite, ridicând un real semnal de alarmă cercetătorilor.
Sursa: qbebe.ro