Odoraș.

Odoraș.

Zincimun

(FOTO) Cum să organizezi o petrecere înainte de naștere: Baby Shower

(FOTO) Cum să organizezi o petrecere înainte de naștere: Baby Shower

Petrecerea „baby shower” este destul de populară în diferite țări ale lumii, în special în Statele Unite. În ultima perioadă, și gravidele de la noi din țară organizează astfel de festivități, pentru a sărbători nașterea unui copil. La eveniment viitoarea mămica își cheamă cei mai de suflet oameni, în schimb aceștia îi aduc daruri în numele viitorului bebeluș.

Îți recomandăm câteva idei despre cum să organizezi o petrecere înainte de naștere, pas cu pas:

1. Stabilește locul unde se va desfășura petrecerea

Pentru început trebuie să stabilești un loc unde se va desfășura petrecerea. Evenimentul este unul foarte intim, de aceea nu este nevoie să investești sume enorme de bani pentru a închiria un local. Dacă ai posibilitatea îl poți face chiar acasă.

 

2. Pregătește invitațiile

Ca și la orice alt eveniment, pentru început trebuie să stabilești numărul persoanelor invitate, pentru a ști de câte invitații ai nevoie. Preferabil este să faci invitații hand made, care să fie personalizate și să conțină un mesaj emoționant. Nu uita să indici ora și locul unde sunt așteptați invitații.

 

3. Alege o tematică și un decor pentru petrecerea ta

Alege nuanțele pentru decorul spațiului în dependență de sexul copilului, dacă urmează să se nască o fetiță optați pentru roz, mov, galben etc., iar dacă va fi băiețel atunci s-ar putea să alegeți: albastru, verde etc. În cazul când nu se cunoaște sexul micuțului, decorați încăperea în culori neutre: bej, alb, albastru azuriu sau... așa cum vă place mai mult. Improvizați decorul din lucrurile pe care le aveți prin casă (borcane, ghivece, flori). Decorul este foarte important, deoarece pozele făcute pe fundalul acestuia vă vor rămâne o amintire pentru întreaga viață. Și tematica festivității trebuie să fie una interesantă, ca de exemplu: circul, amprentele bebelușului, sezonul estival, jucării etc.

 

4. Fă un meniu cât mai simplu, dar să fie variat

Meniul nu trebuie să fie unul exagerat, este ceva mai deosebit decât la obișnuitele petreceri. Optați pentru brioșe, aperitive, sandviciuri decupate în formă de animăluțe, acadele și bomboane colorate. Faceți mai degrabă un bufet suedez și nu o masă de sărbătoare. Unul dintre elementele obligatorii este torta decorată frumos, fie cu numele micuțului sau în formă de biberon, cărucior ș.a. Și băuturile trebuie să fie cât mai diverse și să nu conțină alcool, întrucât este o petrecere în cinstea unui copil.

 

5. Fă programul petrecerii din timp, vezi ce activități și jocuri se vor organiza în cadrul petrecerii

Programul distractiv, jocurile, muzica și activitățile creative sunt cele care dau farmec sărbătorii. Stabilește-ți un program bine pus la punct, în care să introduci și activitățile hand made, de exemplu: faceți un album foto împreună cu toți invitații, croșetați accesorii pentru bebeluși și alte idei originale.

 

6. Transmite invitaților bilete de mulțumire

Tradiția spune că după ce a avut loc petrecerea, viitoarea mămică trebuie să transmită bilete sau mesaje de mulțumire fiecărui invitat (sau „mărturii”), în semn de recunoștință că a fost alături de tine la unul dintre cele mai importante evenimente din viața ta. 

Sursa foto: pinterest.com

Share:

Articole recomandate