Este 100% natural și conține acizi grași esențiali pentru creierul bebelușului. Beneficiile laptelui matern
- 2018-07-25
- 3465
Se știe că laptele matern reprezintă alimentația perfectă pentru bebeluș. Dar unele aspecte se menționează mai rar, cum ar fi componența acestuia. Așa că ne-am gândit să vă oferim informație utilă despre ce conține laptele matern și ce îl face să fie perfect pentru copil.
Dintre avantajele laptelui matern, ar trebui să enumerăm următoarele lucruri deosebit de importante:
- este 100% natural, este un aliment unic care conține celule vii, anticorpi, hormoni utili pentru creșterea și dezvoltarea bebelușului.
- este cel mai curat aliment pe care i-l poți oferi bebelușului. În plus, este mult mai ușor de digerat decât orice altă formulă de lapte.
- conține acizi grași esențiali, iar prin acest lucru va contribui la dezvoltarea funcțiilor cerebrale ale copilului.
- cu ajutorul laptelui matern, bebelușul va fi protejat în fața îmbolnăvirilor dese, ajutându-l în creșterea imunității.
- previne riscul de obezitate și de asemenea contribuie la dezvoltarea corectă a sistemului osos, fiind o sursă nesfârșită de calciu.
Și nu putem spune că alăptatul este benefic doar pentru bebeluș. În egală măsură și mama va putea beneficia de o grămadă de lucruri.
Pe de o parte, prin alăptare mama va economisi timp pentru pregătirea formulelor de lapte. Pe de altă parte, costurile sunt mult mai scăzute. Iar pentru sănătate, putem spune că alăptatul la sân ajută mama să prevină hemoragiile postpartum și contribuie la retragerea uterului la dimensiunile inițiale mult mai repede. Nu mai spunem că prin alăptare, te poți bucura de atașamentul față de propriul bebeluș, alăptarea fiind perioada voastră de dragoste, marcând clipele în care sunteți doar voi doi și atât. Și cum e și firesc, prin alăptare vei ajunge mai rar la medic pentru că micuțul se va îmbolnăvi mult mai rar, având o imunitate mult mai puternică.
Și nu degeaba se insistă atât de mult pe alăptare fiind lansate diverse campanii de promovare a alăptării exclusive până la vârsta de 6 luni a copilului, deoarece procentul femeilor care alăptează este destul de mic. Deși s-ar putea să nu vă pară astfel, spre exemplu în țara vecină doar 20% dintre mame își alăptează copiii până la vârsta de 6 luni, aceasta înseamnă că din 5 copii – 4 sunt hrăniți cu formulă.
Nu am găsit statistici clare privind rata de alăptare în Republica Moldova, dar datele anterioare arătau că tendințele sunt în scădere, ceea ce îngrijorează specialiștii care afirmă că bebelușii care nu au fost alăptați au risc sporit să facă mai târziu diabet sau să fie supraponderali.
Informații: alaptarealasan.ro
Foto simbol: skazylesa.ru