Din ce cauze poate scădea producția de lapte matern
- 2018-10-10
- 3510
Există mai mulți factori care cauzează scăderea producției de lapte matern. Dar înțelegând ce afectează producția laptelui matern poți să faci modificări în rutina ta zilnică pentru a preveni această problemă, iar micuțul să nu fie afectat.
Sănătatea, starea fizică, dar și psihică, au capacitatea de a afecta producția laptelui matern. Dacă fizic te simți bine, ești odihnită, atunci corpul se va putea concentra pe producția de lapte, însă dacă ai o problemă netratată, ești obosită sau stresată, atunci te poți aștepta ca și producția de lapte să scadă.
Recuperarea postnatală, solicitările apărute de cum ai devenit mămică, alăptarea bebelușului - toate pot fi extenuante. Știm că nu este ușor, mai ales în primele săptămâni, dar este extrem de important să te odihnești suficient, așa că învață să dormi atunci când bebelușul doarme, alăptează cu picioarele ridicate sau în poziție culcată și mai ales nu ezita să ceri ajutorul celor dragi cu treburile casnice sau îngrijirea copiilor mai mari.
O infecție sau alte probleme de sănătate cum ar fi cele de tiroidă și anemia, pot diminueze considerabil producția de lapte. Imediat ce vei trata cauza, corpul se va putea concentra din nou pe acest proces. Atenție, este foarte important să-ți informezi medicul că alăptezi atunci când el îți prescrie un tratament.
Anxietatea, durerile fizice, problemele financiare și cele de cuplu sunt și ele cauze care pot influența negativ cantitatea de lapte produsă.
Dacă rămâi însărcinată atunci când alăptezi , atunci este posibil ca hormonii noii sarcini să-ți cauzeze o scădere a producției de lapte matern și nu poți să faci nimic pentru a împiedica acest lucru.
Și ceea ce mănânci poate afecta direct atât sănătatea ta, cât și producția de lapte. Încearcă să bei cât mai multe lichide în timpul zilei și include alimente precum ovăzul, migdalele, năutul și legumele cu frunze verzi în dieta ta, deoarece acestea au proprietăți nutritive care susțin producția de lapte matern.
Consumă cât mai mult fenicul, ghimbir și usturoi pentru că au un efect pozitiv asupra cantității de lapte matern produse, dar evită consumul în exces al următoarelor plante: pătrunjelul, menta, peppermintul și salvia, coada șoricelului, iasomia, oregano și ceaiul verde.
Sursa: copilul.ro; 9months.ru