Odoraș.

Odoraș.

Tedi

Mămăligă ca la americani: rețetă cu parmezan, lapte de migdale și ciuperci

Mămăligă ca la americani: rețetă cu parmezan, lapte de migdale și ciuperci

Noi preparăm mămăliga în cel mai simplu mod posibil: apă, mălai și sare. Fără alte artificii, fără să ne complicăm prea tare pentru a-i schimba gustul tradițional, mai ales că este bună exact așa cum e. Dar ce să vezi, am descoperit o rețetă a americanilor care au jonglat cu ingrediente precum lapte de migdale, parmezan și ulei extra-virgin. Na, mai zi-i românului nostru că asta-i mămăligă. Este interesantă combinația, ce-i drept, dar parcă vorbim de o simbioză a culturilor gastronomice.

Rețetă de mămăligă „furată” de la americani

Ingrediente pentru 3 porții

  • 200 ml lapte de migdale neîndulcit
  • 2 lingurițe sare kosher
  • 2 căței de usturoi pisați
  • 250g mălai
  • 2 lingurițe ulei extra-virgin
  • 250g ciuperci
  • parmezan ras
  • piper proaspăt măcinat
  • pătrunjel proaspăt tocat

Mod de preparare pentru mămăligă

Într-o oală medie adaugă 400ml de apă, laptele de migdale, sarea și usturoiul și lasă-le să ajungă la punctul de fierbere. Între timp, într-o tigaie medie încălzește uleiul de măsline, adaugă ciupercile și lasă-le să se prepare timp de 7-8 minute. Adaugă mălaiul peste conținutul care fierbe și amestecă până când ingredientele se omogenizează. Lasă la foc mediu și amestecă timp de 5 minute, până când mămăliga este al dente. Poți îndepărta usturoiul înainte de acest proces dacă dorești. Pune mămăliga într-un recipient, adaugă piper, parmezan și amestecă. Adaugă deasupra ciupercile, un strop de ulei de măsline, parmezanul rămas și pătrunjelul.

Valori nutriționale

  • 598 calorii
  • 31g grăsimi
  • 48g carbohidrați
  • 33g proteine
  • 2g zahăr

Sursa: csid.ro

Share:

Articole recomandate