Odoraș.

Odoraș.

Linex

13 nume mitologice pentru fetițe

13 nume mitologice pentru fetițe

Urmează să naști și vrei să alegi un nume special pentru bebelina ta? Te-ai gândit și la varianta de nume mitologic? Există milioane de nume de fete dintre care poți să alegi ceva pe placul tău. De aceea, este atât de greu pentru mămici și tătici să cadă de acord în privința alegerii unui nume de fetiță.

Iată 13 nume mitologice pentru fetițe:

Elena

Legendele spun că Elena a fost cea mai frumoasă femeie care a existat vreodată și că, din cauza ei, a început războiul troian. Este un nume de origine greacă, care poartă multă eleganță și frumusețe.

Aurora

Aurora era zeița zorilor în mitologia romană, de origine latină. Un nume rar întâlnit, dar foarte frumos.

Selena

Acesta a fost numele dat zeiței care reprezenta luna, sora zeului Soarelui (Helios) în mitologia greacă. Era o femeie magică, de o frumusețe remarcabilă.

Aria

Inițial, „Aria” era numele dat fiicei lui Cleocos cu Apollo. Și, deși acest cuvânt are o istorie complicată, în zilele noastre, utilizarea acestuia ca nume a fost confirmată datorită personajelor din operele de ficțiune, în special în genul fantastic. Se spune că fetele care primesc acest nume au un ten foarte frumos și o mare forță interioară.

Nereida

Acesta a fost numele dat nimfelor găsite în Marea Mediterană. Este un nume delicat, pe care îl poți lua în considerare atunci când alegi numele fetiței tale.

Nadia

Acest nume de origine persană, arabă și slavă înseamnă speranță și este plin de spiritualitate.

Chloe

Se crede că, în Grecia Antică, semnificația sa era „fecioară fertilă”, care era asociată cu frumusețea, prospețimea și vitalitatea.

Elina

Un nume mitologic asociat cu inteligența.

Calista

Acest nume face referire la cele mai frumoase femei care au existat vreodată, deci este perfect pentru fetița ta.

Idylla

Idylla este un nume care reprezintă perfecțiunea.

Lorelei

O fecioară transformată într-o sirenă, în folclorul german. Un nume frumos, original și neobișnuit!

Dora

Se crede că acest nume este abrevierea „Pandorei”, prima femeie creată de Hefaist și căreia i se atribuie faimosul mit al cutiei Pandorei. Acest nume înseamnă „cea care dă totul”.

Sabrina

Se crede că acest nume este de origine celtică și reprezintă o persoană curajoasă, hotărâtă și iubitoare de natură.

Sursa: suntmamica.ro

Share:

Articole recomandate