Acerumen

Sfaturi pentru o petrecere reuşită de Botez

Sfaturi pentru o petrecere reuşită de Botez

Pe lângă valoarea spirituală a Botezului - cea de curăţare de păcate și naştere la o viaţă spirituală nouă, botezul şi mai ales petrecerea de după (cumetria) poate să dea și bătaie de cap părinților. Vă oferim câteva sfaturi care sperăm să vă fie de folos şi să vă uşureze pregătirile pentru acest eveniment special din viaţa copilaşului vostru. 

 

Locația – Alege o locație spațioasă, luminoasă și care să aibă un decor potrivit, pentru ca să nu îți mai bați și tu capul cu înfrumusețarea sălii. Dacă petrecerea are loc în perioada caldă a anului, optează pentru un local cu terasă sau cu o zonă de agrement, mai ales în cazul în care vei avea mai mulți copilași la eveniment. Evită să alegi săli de culori întunecate și lumina slabă și optează mai degrabă pentru încăperi luminoase, care să îți transmită o stare plăcută și armonioasă.

Meniul și băuturile – ține cont de preferințe invitaților, dar și de perioada în care va avea loc petrecerea. Nu uita să asiguri şi feluri de mâncare fără carne, dar și o diversitate de fructe și legume și, desigur, dulciuri. În cazul băuturilor urmează același principiu și selectează diverse băuturi pentru invitații tăi.

Petrecere tematică – alege o temă pentru petrecere și personalizează obiectele: invitațiile, tortul, decorul, hainele copilașului, dar și ale voastre, dulciurile etc. Poți opta pentru o temă animată sau pentru un anumit stil, culoare, perioadă etc.

Nu uita de cei mai mici oaspeți – cum am menționat și mai sus, alegeți un local care să aibă o zonă în care cei mici să se joace. Nu uitați de un candy bar cu bunătățuri și, de ce nu, de o echipa simpatică de animatori care să îi distrezi.

Bebelușul tău trebuie să primească cea mai multă atenție din partea ta – alege-i cu atenție ținuta pe care o va purta la petrecere, însă optează pentru haine confortabile. Ia şi un set de haine de rezervă, pentru orice eventualitate. Nu uita că bebelușul trebuie să fie odihnit înainte de petrecere pentru a nu fi agitat sau obosit. Dacă aveţi un bebe care doarme cel mai bine în linişte sau vreţi să îi oferiţi o pauză de la tumultul petrecerii, alegeţi un restaurant care să aibă o cameră separată destinată special unei situaţii de acest gen. 

Cameraman și fotograf – dacă aveți prieteni fotografi, atunci vă sugerăm să îi rugați să imortalizeze cele mai frumoase momente pe care le trăiți, deoarece ei vă cunosc și vor reuși să prindă momente frumoase. În cazul în care alegeți un fotograf recomandat, aveți grijă să îl informați despre doleanțele voastre și care sunt cele mai importante momente pe care trebuie să le pozeze.

Foto: beeshower.com, pixel.brit.co, photos.catchmyparty-cdn.com, 

petitecoco.ro, ideas.evite.com

Adaugă comentariu