Acerumen

Cât durează colicile la bebeluși?

Cât durează colicile la bebeluși?

Colicile reprezintă o condiție generală relativă, a cărei cauză nu este foarte clară. Experții spun că un copil sănătos, care mănâncă bine și care plânge mai mult de 3 ore pe zi, mai mult de 3 zile pe săptămână și mai mult de 3 săptămâni, are colici. Dar cât durează colicile? Între câteva săptămâni și șase luni. Până atunci, tot ce poți face este să găsești remedii care să-i amelioreze durerile.

Experții nu sunt foarte siguri legat de cauzele colicilor. Unii consideră că aceste colici reprezintă o problemă a sistemului nervos  pe care nu sunt încă capabili să-l regleze din cauza că organismul lor este încă imatur și hipersensibil la stimuli. Alții consideră că bebelușii alăptați pot avea colici din cauza unei sensibilități la ceva ce mama mănâncă.

Dacă bebelușul va avea colici, vei constata primele simptome după câteva săptămâni de viață, de obicei după prima lună. Bebelușii născuți prematur vor avea colici puțin mai târziu.

Simptomele colicilor, este de părere Dr. Simona Pecec, medic specialist pediatru, se ameliorează în jurul vârstei de 3-4 luni, uneori chiar la 6 luni. De obicei colicile trec de la sine în câteva săptămâni sau luni.

Când să ceri sfatul unui medic?

Dacă bebelușul plânge neconsolat pentru perioade lungi de timp, este cazul să ceri sfatul medicului pediatru. Este întotdeauna indicat ca un medic să poate exclude alte cauze probabile ale plânsului, cauze care nu au legătură cu colicile.

Dacă observi ceva anormal în spatele plânsului copilului, de asemenea, cere sfatul medicului. De exemplu, dacă copilul nu mănâncă bine, nu ia în greutate sau nu are scaune normale, atunci plânsul ar putea însemna cu totul altceva.

Spune-i medicului orice schimbare ai observat în comportamentul copilului, inclusiv în rutina lui de somn.

Extrem de important de reținut este faptul că, dacă în timpul episoadelor de plâns, buzele sau pielea bebelușului par că se albăstresc, atunci trebuie să ceri de urgență sfatul medicului.

 

Sursa: totuldespremame.ro; viline.tv

Adaugă comentariu