Acerumen

Cum să faci o tablă senzorială pentru copilul tău

Cum să faci o tablă senzorială pentru copilul tău

Sensibilitatea tactilă apare din primii ani de viață și se dezvoltă din impulsul copilului de a manipula obiecte. Copilului îi place nespus de mult să atingă și să analizeze obiectele care îl înconjoară, motiv pentru care îți propunem să creezi o tablă senzorială.

 

Ce este o tablă senzorială?

Reprezintă un suport vertical sau orizontal alcătuit dintr-un sistem de obiecte diferite ca formă, culoare, construcție. Acest joc poate fi realizat foarte ușor cu lucrurile pe care le ai la îndemână. Pentru a pune baza tăblii ar fi bine să foloseşti un carton mai dur sau o tablă de lemn. În continuare urmează să decizi ce fel de tablă vrei să îi faci copilului tău:

  • Ai putea să apelezi la o tablă din diferite materiale textile. Fă rost de mai multe bucăți de pânză diferite, taie-le în forme identice și lipeștele de carton. Copilului îi va fi interesant să pipăie fiecare material în parte.

  • O altă tablă poate fi confecționată după modelul mai sus, doar că de această dată mai puteți adăuga frânghii, nasturi, pompoane, etc.

  • O idee mai interactivă pentru copilul tău: agață de tablă diferite încuietori, lanțuri, lacăte. Fiecare obiect va fi ceva nou pentru copilul tău.

  • Vezi mai jos și alte idei de tablă senzorială.

Foto: ihappymama.ru, pinterest

Adaugă comentariu