Olga Gutium despre importanța atașamentului părinte-copil
- 2019-03-13
- 2814
O nouă ediție a Festivalului Graviduțelor a avut loc la 12 martie. De această dată, un invitat special la eveniment a fost consultantul superior în alăptare, Olga Gutium, invitată de compania Bayer. Specialista a vorbit despre așteptările copilului nou-născut și importanța atașamentului părinte-copil.
Studiile în domeniul dezvoltării copiilor și relațiile copil-părinți au identificat că primele 36 de ore după naștere sunt extrem de importante. Succesul dezvoltării copilului, reducerea cazurilor de plâns pe parcursul primului an de viață sunt dependente direct de cantitatea de timp petrecut în contact corp la corp cu mama în perioada post-natală și aceasta este un fapt dovedit științific, a afirmat consultantul.
De asemenea, la termenul de 6-8 săptămâni embrionul deja simte atingerile, iar imediat după naștere, atingerile frecvente oferă posibilitatea formării materialului genetic la copil.
Olga Gutium a menționat faptul că toți copiii preferă mai mult să vadă fața omului decât fața unei păpuși, dar fața unei păpuși - mai mult decât o zornăitoare.
Un alt detaliu important este faptul că toate așteptările biologice ale nou-născutului sunt axate pe contactul fizic apropiat. Iar beneficiile fiziologice sunt: termoreglarea, adaptarea, hormonul de creștere în timpul mișcării, fluxul de sânge și debitul limfatic.