Cum protejăm pielea bebelușului pe timp de iarnă
- 2019-01-09
- 5890
Sezonul rece este o perioadă în care pielea bebelușului are nevoie de îngrijire specială pentru a nu fi afectată de temperaturile scăzute de afară. Pielea celor mici este mai subțire decât cea a adulților, iar funcția de barieră nu este dezvoltată complet, ceea ce o face mai predispusă la pierderea de umiditate, apariția eczemelor sau a iritațiilor, mai ales iarna. Iată câteva recomandări de la medicul dermatolog Laurențiu Vladau, din București, pentru o îngrijire specială a pielii bebelușilor în această perioadă a anului.
1. Protejarea buzelor
Este un lucru obișnuit ca bebelușii să saliveze de la buze până la bărbie din cauza lipsei dinților, iar uneori, dacă saliva nu este curățată imediat, pot apărea iritații în zonele afectate. Pentru a proteja buzele și pielea de iritații și uscare, este recomandat să aplicăm un strat subțire de balsam pentru a crea o barieră împotriva factorilor externi și pentru a hidrata zonele afectate.
Balsamul poate fi aplicat ori de câte ori este nevoie, în special dacă urmează ca cel mic să fie scos afară.
Hidratarea pielii este importantă pe tot parcursul anului, dar mai ales în lunile de iarnă. Asigurați-vă că utilizați produse special concepute pentru copii, delicate cu pielea, dar care totodată oferă și hidratare superioară. Pentru a preveni uscarea pielii și apariția eczemelor aplicați aceste produse cel puțin de două ori pe zi printr-un masaj ușor, pentru a stimula fluxul de sânge și spori starea de bine a celui mic.
În lunile de iarnă, folosirea unui umidificator, în special în camera celui mic, poate ajuta la păstrarea unui nivel optim de umiditate a pielii. Temperatura mediului ambiant trebuie să fie confortabilă. Chiar dacă temperaturile scăzute de afară ne tentează să menținem o temperatură ridicată în interior, acest lucru poate face mai mult rău decât bine, favorizând uscarea pielii. Încercați să păstrați temperatura situată în. Temperatura recomandată de mai mulți specialiști este jurul valorii de 21 de grade.
O baie scurtă seara va ajuta copilul să aibă un somn liniștit. Sunt de evitat băile lungi – cinci minute fiind suficiente pentru sugari. Băile prelungite și temperatura prea ridicată a apei sunt, de asemenea, vinovate de uscarea pielii. După băiță, este recomandat ca pielea bebelușului să fie uscată prin tamponare ușoară cu un prosop, după care poate fi masată cu un produs hidratant pentru a ajuta la păstrarea umidității.
Sursa: copilul.ro