Modificările organismului matern pe perioada sarcinii discutate la Festivalul Gravidelor
- 2019-12-23
- 1863
La cea de-a XX-a ediție a Festivalului Graviduțelor s-au abordat o serie de subiecte importante și necesare fiecărui părinte. Medicii invitați la eveniment au informat participanții despre importanța ultrasonografiei în sarcină, particularitățile de îngrijire a nou-născutului și diversificarea alimentației la copii.
Medicul obstetrician-ginecolog de categorie superioară de la Spitalul Internațional Medpark, Corina Cardaniuc a prezentat tema „Modificările adaptative ale organismului matern în sarcină”. Specialista a menționat că modificările morfofuncționale ale organismului matern încep odată cu nidația oului în cavitatea uterină și continuă pe tot parcursul sarcinii. Iată ce modificări au loc la diferite organe: ovarele (se dezvoltă corpul galben de sarcină), uterul (crește corpul uterin și crește capacitatea uterină), sânii ( cresc în volum, crește sistemul alveolar și vascularizarea, apare senzația de tensiune, pigmentarea areolelor mamare și a mameloanelor, apare secreția de colostru).
Medicul obstetrician-ginecolog din cadrul Institutului Mamei și Copilului, Valeriu Pădure a prezentat tema „Rolul calciului în sarcină”. În acest sens, calciul este unul dintre cei 5 nutrienți aflați în top pe perioada sarcinii, care contribuie la: dezvoltarea oaselor, dezvoltarea danturii, dezvoltarea musculaturii, dezvoltarea nervilor, îmbunătățirea funcțiilor inimii fătului și coagularea normală a sângelui. Un supliment de calciu pentru femeile însărcinate, dar și pentru cele care își doresc să rămână însărcinate este produsul Davita Bone. Acesta are concentrația perfectă de calciu elementar pentru o bună asimilare și are o combinație perfectă de calciu cu vitamina D3, magneziu, zinc și cupru.
Product managerul Veaceslav Culev a vorbit despre produsul Espumisan, care este recomandat de administrat bebelușului la fiecare alăptare pentru combaterea disconfortului cauzat de acumularea de gaze. Substanţa activă a Espumisan este simeticona. Simeticona acţionează prin scăderea tensiunii superficiale a bulelor de gaz, astfel că acestea pot fi absorbite mai uşor prin peretele intestinal sau pot fi înlăturate din tractul gastrointestinal datorită funcţionării normale a acestuia.
Reprezentantul medical Diana Vizitiu a vorbit despre remediile de ajutor în perioada rece a anului. În cadrul discursului, a fost prezentat produsul Eubiotic Baby, care este administrat pentru prevenirea apariției diareii și a altor probleme digestive cauzate de dezechilibrul florei intestinale la copii. Beneficiile acestui produs sunt: contribuie la reducerea riscului de diaree, reduce durata episoadelor diareice, scade frecvența colicilor/ iritabilității de cauză digestivă și reduce riscul apariției diareii cu rotavirus.
Reprezentantul medical Nicu Panaghiu a vorbit despre produsul Tyrosur. Acesta are efect antibacterian împotriva infecțiilor și contribuie la vindecarea mai rapidă a rănilor la adulți și copii de la naștere. Principalul component activ al Tyrosurului este tirotricina, un antibiotic topical natural, avantajul căruia este că el nu acționează asupra întregului organism, deoarece nu este absorbit în sânge, ci acționează exclusiv la locul infecției, are un spectru larg de acțiune antibacterian și este, de asemenea, eficient asupra câtorva specii de ciuperci. Tyrosur - poate fi utilizat pentru a trata diferite plăgi superficiale, eczeme infectate, arsuri și pentru a accelera vindecarea ulcerului trofic, inclusiv a celor cu vene varicoase și diabet.
Tradițional, în cadrul fiecărui eveniment se alege „Regina serii” și anume graviduța cu cel mai mare termen de sarcină. De această dată, mămica care a primit acest titlu avea 40 de săptămâni de sarcină. Sponsorii și partenerii evenimentului i-au dăruit o cutie întreagă cu cadouri pentru bebeluș.
Și pentru că suntem în ajunul sărbătorilor de iarnă, talentata Anastasia Castraveț a interpretat un frumos cântec de Crăciun. Cei prezenți în sală au susținut-o pe Anastasia cu aplauze și laude.
Reprezentantul medical Anna Prisnova a prezentat gama produselor HiPP. Perfect adaptate nevoilor dezvoltării copilului, produsele HiPP sunt la mare căutare de către părinții care încep diversificarea alimentației la copii. Compania HiPP are o serie de produse importante pentru alimentația unui copil și anume: piureuri din legume; piureuri din carne de vită, pui, vițel și curcan; piureuri din pește - somon sau pește de mare; fructe și cereale sau fructe și iaurt; supă de legume cu diferite tipuri de carne. HiPP oferă cea mai bună calitate, ecologică, iar toate produsele selectate pentru meniurile HiPP sunt supuse unor minuțioase și stricte controale de calitate.
Medicul internist, directorul executiv al Reprezentanței Heel în Moldova, Corneliu Bîlici a recomandat supozitoarele Viburcol care se administrează ca adjuvant în tratamentul complex al bolilor însoțite de anxietate și iritabilitate, cu sau fără febră, în special la copii. Viburcol este foarte important și pentru menținerea activității eficiente a sistemului imunitar.
Reprezentantul medical Zinaida Ungureanu a vorbit despre ragadele mamare care reprezintă mici fisuri (răni) ale mamelonului produse din diferite cauze în timpul alăptării. Un produs special conceput pentru pregătirea mamelonului înainte de sarcină și folosit ca scop profilactic împotriva ragadelor în timpul alăptării este Multi-Mam Balm. Acest produs protejează mameloanele înainte și după alăptare, previne ragadele mamare, hidratează și păstrează pielea în stare elastică și sănătoasă. Pentru a sprijini procesul natural de cicatrizare și a calma rapid durerea asupra mameloanelor iritate, specialistul a recomandat produsul Multi-Mam Compresses.
Reprezentantul medical Anastasia Varanița a prezentat nebulizatoarele marca Dr.Frey care conțin un set de accesorii, cum ar fi: piesă nazală, piesă bucală, mască pentru copii și adulți, recipientul pentru medicament, filtre de aer, cap pulverizator. Nebulizatoarele se folosesc în caz de: boli respiratorii acute, boli pulmonare obstructive, procese inflamatorii cronice ale căilor respiratorii (cum ar fi bronșita cronică, asmul bronșic, faringită cronică), diverse tipuri de tuse.